NRK Meny
Normal

Mann omkom etter togpåkjørsel

En mann omkom etter at et tog og bilen mannen satt i, kolliderte ved en togovergang på Opphus i Stor-Elvdal lørdag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

OMKOM: En person omkom etter at bilen vedkommende satt i, ble påkjørt av et tog ved Opphus.

– Det vi vet så langt er at en personbil har blitt påkjørt av et tog ved overgangen på Opphus, sa operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft lørdag ettermiddag.

Politiet jobbet lenge med å verifisere om det var flere passasjerer i personbilen som ble påkjørt. Natt til søndag bekreftet politiet at det kun var én person i bilen, en mann i 50-årene fra Akershus.

Politiet anser ulykken som en ordinær dødsulykke. Det er foreløpig uklart hva som har skjedd.

Åstedet undersøkt

Opphus stasjon ligger på Rørosbanen som var stengt i flere timer etter ulykken.

– Den er stengt inntil videre og vi jobber med å få til alternativ transport for passasjerene, sa Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i NSB til NRK lørdag ettermiddag.

Det var 45 passasjerer ombord på toget.

– Togpassasjerene har det bra fysisk, men de tas hånd om av medisinsk personell, forteller Hoft.

Åstedet ble undersøkt utover kvelden.

– Vi vil jobbe på stedet en stund, sa Hoft.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Manuell dirigering på rv. 4 i Jaren

    Det er redusert framkommelighet på rv4, ved avkjøring Sætergutua i Jaren, etter brann i et dekk på en lastebil. Føreren er fraktet til legevakt for sjekk etter å ha fått i seg en del røyk.

  • Kjetil Jansrud nr. 2 i Kitzbühel

    Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk i i super-G i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal vant foran Jansrud med et halvt sekund. Rennet pågår fortsatt, men de beste har kjørt.

  • Brannen er slukket

    Ingen kom til skade og det ble ingen større skader i brannen på Hunton fabrikker i Gjøvik i dag. Brannårsaken er ikke kjent og saken blir etterforsket videre.