Normal

Mann funnet omkommet - fikk trolig et illebefinnende

Politiet tror det eldre ekteparet, som ble meldt savnet mandag ettermiddag, var på en tur i skogen da mannen fikk et illebefinnende. Ektefellen skal ha forsøkt å hente hjelp, men klarte ikke å ta seg ned til boligen.

Leteaksjon Kongsvinger

50 personer deltok i søket etter det eldre ekteparet mandag ettermiddag.

Foto: Martin Høgberget / NRK

Politiet fikk melding om at et eldre ektepar var savnet fra sin bopel ved Brøderud i Kongsvinger cirka klokken 17.00 mandag ettermiddag.

– Etter at en politipatrulje reiste ut til ekteparets bolig ble det raskt klart at det måtte iverksettes et søk etter ekteparet i et skogområde like ved, som er et turterreng hvor de pleide å gå daglige turer, forklarer Bjørn Berntsen, politistasjonssjef i Kongsvinger til NRK.

Mannskaper fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder hjalp politiet i søket.

Like før klokken ni samme kveld ble kvinnen i 80-årene funnet i det ulendte terrenget. En halv time senere ble ektemannen funnet omkommet.

Fikk trolig et illebefinnende

I forhold til funn som ble gjort på stedet, tror politiet at mannen i 80-årene mest sannsynlig fikk et illebefinnende og omkom på stedet.

– Det kan se ut som om kvinnen har søkt etter hjelp, men at hun ikke klarte å ta seg ned fra det ulendte terrenget og ned til boligen, forklarer Berntsen, og legger til at begge to skal ha vært i helsemessig dårlig forfatning.

Kvinnen i 80-årene var ved bevissthet da hun ble funnet av en hundeekvipasje mandag kveld, og blir tatt hånd om på sykehus.

De to be funnet ikke langt fra bostedet.

– Det var snakk om et par hundre meter fra der de ble meldt savnet, sier politistasjonssjefen.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan det står til med den 80 år gamle kvinnen.