NRK Meny
Normal

Drapsetterforskning etter funn av død mann

Politiet setter nå inn hundepatruljen for å finne spor i det de mener er drapet på en mann som ble funnet i Søndre Land i helgen. Turgåere fant den døde mannen i et skogsområde lørdag kveld.

Hundepatrulje på vei inn til funnstedet.

SØK: Hunder er nå satt inn i skogsområdet der den drepte mannen ble funnet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi kan bekrefte at det er begått et drap, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug til NRK.

Mannen vil bli obdusert i dag, dermed regner politiet med at de får en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Den kan si noe om dødsårsaken.

– Undersøkelser gjort av kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt og Kripos har avklart at mannen er drept. Mannen ble funnet forbrent ved Totjernvegen på Veståsen, sier Dobloug.

Funnet av turgåere

Mann funnet død i Søndre Land

ETTERFORSKER: Kriminalteknikernes undersøkelser viser at mannen ble drept, ifølge politiet.

Foto: Eivind Marcelino

Funnstedet ligger i et skogsområde ved vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg Bru. Det var turgåere som fant mannen lørdag kveld ved 19.30-tida. Ifølge VG skal det ha vært et ungt kjærestepar som skulle ta naturbilder som fant mannen.

Det var omstendigheter rundt funnet som gjorde at politiet kalte dødsfallet mistenkelig.

– Det er både funn på stedet og på personen som gjør at vi etterforsker dette som et drap. Han ble funnet ille tilredt og forbrent, sier politiadvokat Kristian Johansen til NRK.

Ifølge Johansen tror politiet at mannen ble drept en gang mellom fredag kveld og lørdag klokka 19.30.

Politiet samler nå inn informasjon gjennom tips fra publikum og avhør av vitner.

– Vi har fått tips om at en bil er observert i området, men jeg ønsker ikke å si mer om det nå, sier Johansen.

Bistand fra Kripos

Politiet har teknisk og taktisk bistand fra Kripos. De fortsetter å undersøke funnstedet blant annet ved bruk av hund.

Politiet vet ikke hvem den avdøde er, utenom at det er en mann. Ingen personer er meldt savnet i området, men politiet undersøker om noen er savnet andre steder i Norge.

– Hovedoppgaven nå er å finne ut hvem han er, og der får vi hjelp av Kripos som er med på obduksjonen. Det vanskeliggjør arbeidet at mannen er ille tilredt og forbrent, men vi håper å finne ut hvem dette er, sier Johansen.

De vet heller ikke hvor lenge han har ligget ute.

Mandag ettermiddag ble det flyforbud over funnstedet, for å verne åstedet mot innsyn.

Vil ha tips

De er interessert i tips fra turgåere som har vært i området de siste dagene. TV2 skriver i dag at politiet har fått tips om en mørk bobil som skal ha stått parkert i området i forrige uke.

Kilder NRK har snakket med i området forteller om det samme.

– Vi ønsker tips fra publikum som har vært i området Veståsen mellom fredag kveld og lørdag kveld. For å komme til funnstedet kan man kjøre fylkesvei 245, Vestsideveien, kjøre opp Skjellingsveien ved Fluberg bru, ved et viltslakteri. Man kan også komme til Skjellingsveien fra Begnadalen i Sør-Aurdal fra E16, ifølge kommunikasjonsrådgiver Dobloug.

Politiet hadde i går sperret av et større område rundt der mannen ble funnet død.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.