Søkte ly i nødhytte-funnet etter stor leteaksjon

SNØHEIM (NRK): Den belgiske mannen som har vært savnet siden i går, ble funnet i god behold av turgåere i Stropelsjødalen.

Savnet på Dovrefjell

FUNNET I GOD BEHOLD: Mannen i 60-årene ble funnet i god behold.

Foto: Geir Olav Slåen

Politiet søkte i går og i dag med hunder, og fikk hjelp av Røde Kors og Heimevernet. I tillegg var både Sea King-helikopter og luftambulansen på plass. Det var likevel ingen av disse som fant mannen.

– Han ble funnet av noen turgåere, langt unna der vi trodde han skulle være. Han er nedkjølt og sulten, men ellers i god behold, sier operasjonsleder i politiet, Kjartan Waage.

Laster Twitter-innhold

Slitne mannskaper

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Therese Hoff Bylterud, sa tidligere i dag at de måtte bytte ut mannskapene, som var slitne etter å ha søkt gjennom natta.

– Vi kaller inn mannskaper som er friske og raske. Vi fortsetter å lete med utgangspunkt i den turruta han hadde meldt på forhånd at han skulle gå, sa Bylterud.

Hun mente det var grunn til bekymring på grunn av det kalde været.

– Det har vært kaldt i natt, sju grader med regn og vind, men vi håper fremdeles å finne vedkommende i god behold.

Var godt påkledd

Politiet har hatt en løpende dialog med kona hans om situasjonen. Det var henne som meldte mannen savnet i går, etter at han ikke returnerte til turisthytta Snøheim klokka 15.00 som avtalt.

Mannen skal ha vært godt påkledd da han dro ut på turen fra turisthytta klokka 09.30 i går morges.

Snøheim

SØKTE VED TURISTHYTTA: Politiet fokuserte søket noen kilometer unna turisthytta Snøheim.