NRK Meny
Normal

Mann funnet etter leteaksjon

Det ble satt i gang en leteaksjon etter en mann i 40-årene ved Bessvatnet i Vågå i natt. Mannen ble funnet i god behold litt før klokka 03.30.

Besseggen

I natt ble det satt i gang en leteaksjon i Besseggen etter at en mann i 40-årene ble savnet ved Bessvatnet.

Foto: Arve Danielsen

Mannen fra Oslo skulle gå Besseggen med tre venner i lørdag, men han fikk kramper og kunne ikke fortsette turen. Ifølge politiet forlot de tre andre turkameratene mannen rundt 17.45 ved Bessvatnet. Vennene skulle fortsette den planlagte turen, og mannen i 40-årene skulle gå tilbake igjen. Da mannen ikke var kommet tilbake til avtalt sted, meldte turkameratene mannen savnet ved 00.20 i natt.

Leteaksjon med helikopter

– Det ble satt i gang leting med blant annet et helikopter fra Norsk Luftambulanse. Det ble meldt om rundt 0 grader i det aktuelle området der mannen sist ble sett, sier Jon Wilberg, operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Politiet var også i kontakt med Røde Kors i forbindelse med leteaksjonen.

Mannen ble funnet i godbehold litt før klokka 03.30.

Dårlig rustet for fjellet

Mannen var ifølge politiet dårlig utstyrt for å ferdes i fjellet.

– Han fikk en irettesettelse og en påminnelse om hvor viktig det er å være godt utstyrt med både klær og mat når man ferdes i fjellet. Dette er det viktig å merke seg for alle som skal gå i fjellet. Vi opplever ofte at folk ikke er godt nok rustet, sier Wilberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • – Pass på plasten!

  Visepolitimester i Innlandet, Arne Hammersmark, advarer bønder og andre mot flom. – Dersom rundballer, campingvogner eller andre ting av plast blir tatt av flom, kan det bli etterforskning og straff, sier han og viser til at forurensing av plast er et stort problem.

  Rundball langs elveleie
  Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK
 • HELFO legger ned kontorer

  Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.

  Helfo logo
 • Stor økning for HINN

  Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.