NRK Meny
Normal

Mann dømt for å ha skutt kona

En mann er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for å ha drept sin kone på Hadeland. Det er et år strengere enn det han fikk i tingretten.

Sperrebånd på gård

ÅSTEDET: Politiet sperret av et større område rundt huset på Gran der kvinnen ble funnet død 9. januar i fjor.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det var i januar i fjor at mannen skjøt sin kone i deres bolig i Gran. Skuddet ble avfyrt på kloss hold, og kona døde nesten umiddelbart.

Mannen erkjenner å ha skutt, men mener det var et uhell. Politiet mente det var med vilje, og tiltalte ham for forsettlig drap.

Skjerpet straffen

Jo Christian Jordet og Harald Stabell i en rettssal i Gjøvik tingrett.

HOVEDAKTØRENE: Aktor, statsadvokat Jo Christian Jordet (t.v.) representerer påtalemakten i saken, mens Harald Stabell er forsvarer for den drapstiltalte 51-åringen.

Foto: Alexander Nordby / NRK

I november ble han dømt til 12 års fengsel i Gjøvik tingrett. Han anket dommen, men nå har Eidsivating lagmannsrett dømt han til 13 års fengsel. De har altså skjerpet straffen.

I dommen fra lagmannsretten står det at det er straffeskjerpende at drapet ble begått med hensiktsforsett, og at tiltalte hadde tid til tenke seg om da han hentet våpenet og gikk inn i stua før han avfyrte skuddet.

– Drepte mor til tre barn

Retten mener også det er skjerpende at kona, som satt i sofaen, var helt forsvarsløs og ikke hadde mulighet til å flykte.

Ifølge retten er det skjerpende at mannen tok livet av moren til tre barn, og at han forsøkte å overbevise barna om at skuddet var et uhell.

Lagmannsretten mener det ikke har noen betydning for straffen at han tilsto å ha skutt kona.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.