NRK Meny
Normal

I kø for jobb i oljebransjen

Folk fra Innlandet står i kø for å få arbeid i oljebransjen.Flere ser for seg jobb på det gigantiske anlegget for ilandføring av gass på Aukra.

Folk i kø for jobb oljebransjen
Foto: Geir Randby / NRK

Arbeidsledige fra Hedmark og Oppland vil mer enn gjerne ha jobb i oljebransjen. Da Aetat hadde informasjonsmøte på Gjøvik torsdag møtte 500 personer fram.

 

Gigantisk arbeidsplass

Ormen Lange er Norges største industriprosjekt og blir arbeidsplass for 3000 personer. 2000 er på plass, 1000 flere trengs. Byggingen av Ormen Lange på Aukra i Møre og Romsdal pågår for fullt. Fra dette anlegget skal det sendes gass til England i verdens lengste, underjordiske rørledning.

Stort behov for folk

Over 500 håpefulle møtte fram på informasjonsmøtet til Aetat i Gjøvik torsdag. Blant annet trengs det for eksempel 400 nye stilasmontører. Det var lang kø av folk som sikret seg søknadsskjema og hadde håp om ny jobb.

-Jeg håper på jobb, sier Erik Strand, en av de mange som hadde møtt opp i Gjøvik Fjellhall.

Sjefen for Aetat ved Ormen Lange i Møre og Romsdal, Morten Bygland regner med at flere av dem som møtte opp på Gjøvik torsdag, kan få jobb i løpet av kort tid.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ung mann kjørte uten førerkort

    Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

  • Øyertunellen stengt

    E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

  • Kjørte i tunnelvegg

    En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.