NRK Meny
Normal

Mange innbrudd- ber folk følge med

Politiet har ikke funnet noen sammenheng mellom "merking" av folks hus og innbrudd. De ber likevel folk følge nøye med og varsle dersom de ser noe mistenkelig.

Bjørm Lier

Politistasjonssjef Bjørn Lier ber folk følge godt med i nabolaget.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Bare i Hedmark var det åtte innbrudd i helga i boliger. Innbruddene har skjedd stort sett i hele fylket.

– Ingen sammenheng

Politiet har den siste måneden fått seks meldinger om mistenkelig merking av hus med for eksempel plaster, lapper og kryss. Politiet har ikke klart å påvise en sammenheng mellom slik merking og innbruddd.

– Men jeg oppforder folk til å fjerne det hvis de ser noe mistenkelig merking, og snakk gjerne litt med naboen om å si fra og følge med litt ekstra, sier politistasjonssjef Bjørn Lier i Hamar.

Han sikter da til obervasjoner av biler eller personer som ikke passer inn i nærmiljet. Politiet er da interessert både i beskrivelser av personer, og registreringsnumre på biler, noe politiet kan få nytte av seinere.

Lier sier folk må bruke vett på sosiale medier, som Facebook.

– Vi vil sterkt fraråde å legge ut navn på Facebook. La politiet gjøre vurderingene, sier han.

Naboer "beskytter" hverandre mot innbrudd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.