NRK Meny
Normal

Maihaugen en av vinnerne

Muséer i Innlandet får ekstramillioner i statsbudsjettet som legges fram tirsdag.

Hvor er dette uke 47/08.

Maihaugen er en av museene som får ekstra penger.

Foto: Jorun Vang / NRK

Kulturen i Innlandet får økte bevilgninger over Statsbudsjettet.
Hedmark Fylkesmuseum, Gudbrandsdalsmusea og Maihaugen er blant de som får mer penger.

– Det er god distriktspolitikk å satse på kultur. Det er viktig for turistnæringen og museene som tar vare på historien vår, sier Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Stine Renate Håheim.

Gudbrandsdalsmusea er vinneren

Arbeiderpartipolitikeren mener Gudbrandsdalsmusea er statsbusjettvinneren, siden de går fra 2, 4 millioner kroner til 3,2 millioner kroner. Det vil si at de får 30 prosent mer å rutte med.

Museumsgigant i Innlandsmålestikk, Maihaugen, får 2,2 millioner ekstra neste år.

Økningen skyldes oppfyllingen av regjeringens såkalte kulturløft.

– Vi er godt igang med å realisere kulturløftet. Innen 2014 så skal 1 prosent av statsbudsjettet gå til kultur, sier Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Anette Trettebergstuen.

Hedmark aldri før fått så mye penger

Den prosentvise økningen til Hedmark Fylkesmuseum er ikke spesielt høy. De har fått en og en halv million kroner ekstra. Men likevel skal aldri Hedmark ha fått så mye penger til kultur.

Trettebergstuen har ikke full oversikt over hva budsjettet inneholder av kulturpenger, men hun nær lover at også langt flere enn museene som er nevnt i denne saken, kan forvente mer penger på statsbudsjettet for neste år.

– Jeg regner med at vi kommer tilbake med flere prosjekter som får gode økninger på neste års budsjett, sier Trettebergstuen.