NRK Meny
Normal

Madshusløper tatt i doping

Madshus-løperen Olga Pyleva har avlagt positiv dopingprøve. Den russiske skiskytteren avla prøven etter sølvløpet på 15 km.

Olga Pyleva
Foto: Pawel Kopczynski / Scanpix

Russerens prøve inneholdt et stimulerende stoff i høy konsentrasjon.

Prøven inneholdt det stimulerende stoffet carphedon. Det er et stoff som er utviklet i Russland, som ikke skal ha noen betydelig medisinsk virkning.

Pyleva er den første Madshus-løperen noen gang som er tatt for doping.

 Madshus bryter kontrakten?

Markedssjef Lars Hanstad for skifabrikanten Madshus bekrefter at Pyleva går på Madshus-ski. Det er klare regler når skiløpere blir tatt i doping, da bryter Madshus kontrakten. Men fabrikanten avventer nå B-prøven før de tar stilling til kontraktsbrudd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.