NRK Meny
Normal

Må starte serien med minuspoeng

Storhamar håndballs damelag må starte neste sesong i eliteserien med minuspoeng på grunn av klubbens svake økonomi. Elverum håndball sliter også med økonomien, men slipper poengtrekk.

Storhamar håndball tok bronse

Storhamar håndball er skuffet over å måtte starte neste sesong med 2 minuspoeng.

Foto: Jan Egil Løvbak

Full jubel

Elverum håndball slipper poengtrekk.

Foto: Sindre Opsahl / NRK

Storhamar håndball vil ikke godta at klubben må starte neste sesong med minuspoeng. Alle lag har fått lisens, men Håndballforbundet har gitt Storhamar to minuspoeng på grunn av klubbens svake økonomi.

Daglig leder Erik Stensrud i Storhamar håndball kaller beslutningen regelrytteri.

– Vi forstår at forbundet har et regelverk å forholde seg til ved tildeling av lisenser, men de har åpenbart ikke vært interessert i å lytte til det vi har fortalt dem. De har heller ikke vært interessert i å se på den snuoperasjonen som er gjort fra 2009 til 2010, sier Erik Stensrud.

– Mener du at dere ikke burde hatt minuspoeng?

– Vi har i hvert fall fått kontroll på økonomien og har gått fra et minusresultat på 2,6 millioner kroner i 2009 til et plussresultat på 22.000 kroner i 2010, sier han.

Vil protestere

Nå vil Storhamar håndball protestere mot beslutningen:

– Slik jeg har forstått det på Håndballforbundet i dag, så kan vi klage denne avgjørelsen inn for forbundsstyret og det akter vi selvfølgelig å gjøre, sier Stensrud.

Klagen vil ikke bli behandlet før over sommerferien.

Får lisens

Elverum håndball har fått lisens under overvåking for neste sesong. Klubben har slitt økonomisk, og må regne med å bli fulgt med argusøyne, men slipper poengtrekk.

– En ting er økonomien til klubben og at vi går i riktig retning, det er vi kjempefornøyd med. Men det er også veldig viktig at vi ikke starter med minuspoeng, ikke minst for spillerne sin del, sier styreleder Tonje Nohr Smestad som er glad og lettet over vedtaket.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.