NRK Meny
Normal

Må sitte på politistasjonen

Varetektsfengslede i Vestoppland må sitte på celler på politistasjonen i stedet for i fengsel.

 

Illustrasjonsbilde
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

 

Fengslene i distriktet er nemlig fulle fordi Kriminalomsorgen prioriterer å få ned soningskøene.

36 brudd

- Vi har et krav om å framskaffe en fengselsplass innen 24 timer etter kjennelsen er avsagt i retten, sier Jon Sverre Bråthen, assisterende regiondirektør ved Kriminalomsorgen.

I 2007 skal det ha vært 36 brudd på denne regelen og 24 innsatte måtte sitte inntil ett døgn for lenge i varetekt på politistasjonen.

I januar har det vært to tilfeller hvor varetektsfengslede har sittet for lenge i celle på stasjonen.

- Ikke bra nok

Politifullmektig Tone Bysting ved Vestoppland politidistrikt innrømmer at politistasjonen ikke er bra nok, dersom folk må sitte lenge.

- I fengslene er det i større grad lagt opp til å ta vare på de som sitter inne. Der er det blant annet luftemuligheter, som vi ikke har her på politistasjonen, sier Bysting.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjålet grusbil i grøfta

  En stjålet grusbil kjørte av vegen i Hunndalen like før klokka 03 i natt. Grusbilen ble stjålet fra et pukkverk. Sjåføren, det vil si tyven, stakk av og politiet leter etter vedkommende.

 • Nei til terrengsykling i Nordmarka

  Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK