NRK Meny
Normal

Må sitte på politistasjonen

Varetektsfengslede i Vestoppland må sitte på celler på politistasjonen i stedet for i fengsel.

 

Illustrasjonsbilde
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

 

Fengslene i distriktet er nemlig fulle fordi Kriminalomsorgen prioriterer å få ned soningskøene.

36 brudd

- Vi har et krav om å framskaffe en fengselsplass innen 24 timer etter kjennelsen er avsagt i retten, sier Jon Sverre Bråthen, assisterende regiondirektør ved Kriminalomsorgen.

I 2007 skal det ha vært 36 brudd på denne regelen og 24 innsatte måtte sitte inntil ett døgn for lenge i varetekt på politistasjonen.

I januar har det vært to tilfeller hvor varetektsfengslede har sittet for lenge i celle på stasjonen.

- Ikke bra nok

Politifullmektig Tone Bysting ved Vestoppland politidistrikt innrømmer at politistasjonen ikke er bra nok, dersom folk må sitte lenge.

- I fengslene er det i større grad lagt opp til å ta vare på de som sitter inne. Der er det blant annet luftemuligheter, som vi ikke har her på politistasjonen, sier Bysting.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Topper kuldelista

  Leirflaten, Grotli og Folldal var blant de ti kaldeste stedene i Norge i natt, melder Meteorologisk institutt.

  Laster Twitter-innhold
 • Fraråder Lillehammer-riving

  Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

 • Kjørte på anleggsbil

  To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.