NRK Meny
Normal

Må sitte på politistasjonen

Varetektsfengslede i Vestoppland må sitte på celler på politistasjonen i stedet for i fengsel.

 

Illustrasjonsbilde
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

 

Fengslene i distriktet er nemlig fulle fordi Kriminalomsorgen prioriterer å få ned soningskøene.

36 brudd

- Vi har et krav om å framskaffe en fengselsplass innen 24 timer etter kjennelsen er avsagt i retten, sier Jon Sverre Bråthen, assisterende regiondirektør ved Kriminalomsorgen.

I 2007 skal det ha vært 36 brudd på denne regelen og 24 innsatte måtte sitte inntil ett døgn for lenge i varetekt på politistasjonen.

I januar har det vært to tilfeller hvor varetektsfengslede har sittet for lenge i celle på stasjonen.

- Ikke bra nok

Politifullmektig Tone Bysting ved Vestoppland politidistrikt innrømmer at politistasjonen ikke er bra nok, dersom folk må sitte lenge.

- I fengslene er det i større grad lagt opp til å ta vare på de som sitter inne. Der er det blant annet luftemuligheter, som vi ikke har her på politistasjonen, sier Bysting.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.