NRK Meny
Normal

Må betale 383 000 kroner i russebusserstatning

25 gutter fra Hamar må betale 25 jenter fra Lillehammer 383 000 kroner i erstatning etter å ha solgt en russebuss med store mangler.

Russebussrettssak

ERSTATNING: Bussen førte til rettssak og amputert russetid for 25 jenter fra Lillehammer. De får nå 383 567 kroner i erstatning for de mislykkede busskjøpet i 2013.

Foto: Privat

De 25 jentene fra Lillehammer gikk til sak mot 25 gutter fra Hamar etter at russebussen de kjøpte for 220 000 kroner var oppført med feil antall sitteplasser i vognkortet.

I Hedmarken Tingrett vant jentene frem med saken og ble tilkjent full erstatning. De ble tilkjent 10940 kroner i erstatning og guttene må kjøpe tilbake bussen for 250 852 kroner. Bussen er i dag vurdert til å ha en verdi på 20 000 kroner.

I tillegg må den tapende part betale saksomkostningene på 121 805 kroner. Totalt ender summen på 383 567 kroner.

Åtte sitteplasser

Bussen ble solgt til jentene fra Lillehammer i 2013 og i vognkortet sto det at den var registrert for 47 personer. I en kontroll hos Statens Vegvesen kom det frem at den kun var godkjent for åtte sitteplasser. En endring av antall sitteplasser ville føre til en omklassifisering av bussen.

– Det kom som et sjokk. Jeg sto der som bussjef, helt rådvill, og følte ansvar for de andre på bussen, sa Ingrid Solberg Jørgensen til Hamar Arbeiderblad.

Bussen hadde også tekniske mangler som jentene mente guttene måtte ha visst om. De ville i utgangspunktet ha 150 000 kroner i prisavslag eller heve kjøpet. Dette ble ikke godtatt og saken gikk så til retten.

Jentene fikk aldri brukt bussen og måtte kjøpe en ny.

– Glad og lettet

Selgerne på Hamar mente at bussen ble solgt som den var og at de hadde informert etter beste evne. I tillegg ble det argumentert med at kjøperne hadde med seg kyndige personer som burde oppdaget det som var av mangler.

– Jeg ville aldri hatt samvittighet til å selge dem bussen med en så stor feil hvis jeg visste om den. Det var aldri meningen å lure noen, sa guttenes bussjef, Henrik Sveen, i retten, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Jentene fikk medhold på alle punkter i retten og er i dag lettet over dommen.

– Vi er naturligvis veldig fornøyde med dommen og det kunne ikke gått bedre. Jeg var veldig lettet og glad da resultatet kom, for dette har hengt over oss lenge, sier Ingrid Solberg Jørgensen til NRK.