Sa han var fra kommunen - stjal smykker fra eldre

Politiet ønsker tips etter at en mann har lurt seg inn hos eldre i Kongsvinger ved å utgi seg for å tilby velværemassasje i regi av kommunen. – Et sted klarte han å stjele med seg smykker, sier politiet.

Politiet i Hedmark har fått to henvendelser fra eldre i Kongsvinger som har hatt besøkt av en mann som sier han er fra kommunen.

– Skulle smøre armer og bein

Et av stedene hadde han stukket av med smykker.

– Vi har fått to henvendelser i løpet av formiddagen fra samme område i Kongsvinger sentrum hvor en person har vært inne hos eldre personer. Han har utgitt seg for å være fra Kongsvinger kommune, og sagt han skal inn for å smøre bein og armer, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Dyre Antonsen.

Mannen har så blitt sluppet inn i boligen, og fra et av stedene har han tatt smykker fra hendene til personene han har oppsøkt.

– De fikk beskjed om å ta av seg smykkene, siden han skulle smøre inn armer og bein på vedkommende, og da de så gjorde dette tok mannen smykkene og stakk av. Han har oppsøkt eldre personer helt bevisst, og har da klart å lure og forlede disse, sier Antonsen.

Ønsker tips

Politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett mannen.

I følge de eldre som ble oppsøkt skal han ha snakket norsk, men komme fra utlandet. Han skal ha mørkt hår og være mellom 20 og 25 år. Han skal ha vært iført en lys jakke.

– Det er klart at dette er noe politiet gjerne vil oppklare. Det er, for å si det på godt norsk, dårlig gjort å lure eldre personer på denne måten.

– Hvis noen har tips eller har sett noe i området Winsnes gate i Kongsvinger fra klokka 12 og utover så er vi interessert i det.