NRK Meny
Normal

Lure-russ eneste politiproblem

Første natt av russetreffet i Lillehammer foregikk uten at politiet fikk annet å gjøre enn å ta seg av en lure-russ som hadde blitt for full.

Rolig start på russetreff

Første natt på russetreff i Lillehammer gikk uten problemer for politiet.

Foto: NRK

7000 russ er samla på Birkebeiner skistadioen på Lillehammer denne helga. Etter flere uheldige episoder så langt i russetida var politiet på vakt.

Russen inntar Lillehammer: tilbys voldtektsalarm

Ville være med på festen

Like over midnatt fikk politiet i Lillehammer melding fra arrangørene av russetreffet om en svært beruset russ som hadde slått seg vrang. Han hadde vært litt utagerende mot vaktene da de skulle hjelpe han, derfor tok politiet han med seg for at han skulle roe seg på politistasjonen.

Vi reagerte litt på at han så eldre ut enn de andre som er russ, forteller operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Arvid Røste.

Gutten var 23 år, og slett ikke russ som de andre på treffet. Han hadde lånt seg et russeantrekk og kjørt fra Møre til Lillehammer for å være med på festen. Nå er han fratatt adgangsbåndet og får ikke nærme seg Birkebeiner skistadioen på 24 timer.

Ingen klager fra naboer

Politiet i Lillehammer har ekstra bemanning i helga på grunn av russetreffet. Det er politi til stede nesten hele tiden. Men det ble lite å gjøre med russen for politiet i natt. Ikke en gang naboer klaget på støy fra russen.

De begynner kanskje å bli vant med at det kan være litt støy akkurat denne helga her, sier Arvid Røste i politiet.

Heller ikke på russetreffet i Stavanger der 13 000 russ er samla fikk politiet så mye å gjøre i natt.

Tre russ fra Kongeparken til arresten

Da får vi bare krysse fingra og håpe på det samme i natt, sier operasjonslederen i Gudbrandsdal, Arvid Røste.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND