NRK Meny
Normal

Lundby vil ta opp kampen mot suverene Takanashi

Maren Lundby er i ferd med å ta igjen suverene Sara Takanashi. – Det er en fordel å slå underifra, mener Norges nye hoppdronning.

Maren Lundby

NM-GULL: Maren Lundby fra Vestre Toten startet sesongen med et suverent NM-gull i Midstubakken. Nå vil hun dytte verdens beste kvinnehopper ned fra tronen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Takanashi vant 14 av 17 i verdenscupen sist sesong, men i sommer har Lundby matchet henne flere ganger. Nå er den norske jenta klar for å hoppe Takanashi ut av tronen.

Lørdag sikret Lundby fra Bøverbru i Vestre Toten seg en suveren NM-seier i Midtstua. Det viser at hun er i stor framgang.

Håper hun begynner å tvile

Sara Takanashi

SUVEREN: Sara Takanashi fra Japan var suveren i fjorårets sesongen. Hun vat 14 av 17 verdenscuprenn.

Foto: Vid Ponikvar / Ap

– Takanashi har hele tiden vært ganske overlegen. Nå får hun noen som kommer opp på siden og presser henne litt bakfra. Det er en litt uvant posisjon for henne. Når du hopper på autopilot, går ting ofte av seg selv.

– Men når noen begynner å presse deg, begynner hun kanskje å tenke mer. Hun blir litt tatt igjen av omgivelsene og begynner å tvile på om det hun gjør fortsatt er riktig, sier Lundby til NTB.

Kun i ett eneste renn sist sesong «unngikk» Takanashi pallen, og da ble hun nummer fire. Den japanske jenta hadde også to andreplasser i det som var en ren utklassingssesong.

Lundby ble nummer seks i sammendraget. Hun hadde to annenplasser som beste resultatet. To ganger endte hopperen fra Kolbukameratene på tredjeplass. Det skilte 1024 poeng mellom Lundby og Takanashi.

Teknikken stemmer

– Hvordan er det å være i posisjon til å tukte henne?

nm

NM: Daniel-André Tande og Maren Lundby ble norgesmestere i hopp lørdag.

Foto: Anders Engeland/NRK

– Det er vel ikke noe hokus pokus. Det handler om å være godt forberedt. Jeg har vist at jeg har potensial til å slå henne, og da er det vel egentlig bare å gjøre, sier en selvsikker 22-åring.

Hun har trent flere ganger med gutta til Alexander Stöckl denne sesongen. Jentetrener Christian Meyer har flere ganger snakket om at tiden er inne for at Lundby kan være med helt i toppen kommende sesong.

– Det er en prosess som har pågått over ganske lang tid. Jeg har jobbet med de tingene som gjør meg til en bedre skihopper. Det har vært litt forløsende det siste året, hvor jeg har fått teknikken til å stemme overens. Da får jeg ut mitt potensial. Jeg er godt trent, og når ting er på plass kan jeg være med å slå henne (Takanashi), sier Lundby.

Ingen VM-nerver

VM i Lahti er det store målet, men noen VM-nerver er ikke noe å bekymre seg over, skal vi tro Lundby.

– Du må stort sett prestere når det gjelder uansett. Det er jeg vant til. Jeg vet at jobben jeg gjør nå, blir viktig i vinter. Det blir ofte bedre med litt nerver, for det gjør deg litt mer skjerpet. Nerver blir ingen utfordring, lover Norges nye ener på kvinnesiden.