Lundby med sin beste sesong så langt

Årets sesong har vært den beste i Maren Lundbys karriere så langt. Det er hopperen fra Bøverud på Vestre Toten fornøyd med.

Maren Lundby

Maren Lundby er fornøyd med årets sesong.

Foto: Anne Storaunet / NRK

19-åringen avsluttet verdenscupsesongen i hopp med en 9.-plass i Planica lørdag, og det var hun ikke helt fornøyd med siden hun lå på 5. plass etter første omgang.

– Andre omgang var ikke så veldig bra. Det er surt å falle fire plasser nedover på resultatlista. Jeg kjørte fint balansert, men jeg blir egentlig bare veldig sen. Det går mye i feil retning, ikke så mye framover som jeg ønsker.

Maren Lundby

Lundby ble beste norske hopper i det aller første hopprennet for kvinner i OL.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Gyda Enger fra Hernes ble nummer 20.

Lundby innser at andrehoppet lørdag trolig førte til at en pallplass glapp.

– Muligens var det det, og det er veldig surt, sier Lundby til NRK.

Fornøyd med sesongen

Men hopperen fra Kolbukameratene kan være svært fornøyd med årets sesong. Denne songen er den beste hun har hatt så langt i sin karriere, og hun har blant annet: :

  • Blitt norgesmester da hun vant hopprennet i K70-bakken i Trysil.
  • Tatt bronse i junior-vm i Italia.
  • Tatt sin aller første pallplass i verdenscupen med en 2.-plass.
  • Blitt beste norske i tidenes første OL-hopprenn for kvinner da hun ble nummer 8.
  • Blitt nummer fire i et vc-renn i Zao i Japan.

Sammenlagt ble hun nummer sju i verdenscupen.

D et er mye bedre enn jeg har gjort før. Det har vært en bra sesong. Og jeg fikk jo også med meg en pallplass tidligere, så jeg er godt fornøyd. Bronse i junior-VM og få lov til å delta i OL var også noe jeg satte stort pris på denne sesongen.

SE VIDEOER FRA ÅRETS SESONG:

Gyda Enger hadde et godt utgangspunkt etter første omgang av verdenscuprennet i hopp i Holmenkollen, men presset ble for stort for 21 åringen. I stedet ble Maren Lundby beste norske.
Reporter: Emil Gukild
Redigering: Gabrielle Steinagard
Maren Lundby hoppet seg til en fjerdeplass i Zao i Japan. Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes
Anette Sagen, Maren Lundby, Anders Bardal og Rune Velta deltok i den relativt nye konkurransen mixed laghopp på Lillehammer fredag kveld. Det endte med en tredjeplass bak Japan og Østerrike. Reporter, foto og redigerer: Anders Engeland.
Line Jahr endte på fjerdeplass i verdenscupfinalen i hopp etter et strålende andrehopp på 126,5 meter. Verdenscupvinner Sara Takanashi fra Japan vant foran landskvinnen Yuki Ito og franske Julia Clair. Maren Lundby ble nummer ni, mens Gyda Enger endte på 20.- plass. Kommentator: Arne Scheie