– I hampeskogen deilig med seier

Åsmund Løvik vant eliteklassen for menn under Birkebeinerrittet. – Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

Åsmund Løvik vant årets Birkebeinerritt for menn. Komm.: Carl Andreas Wold og Rune Høydahl

Løvik vant med tiden 2:37:17. Han vant foran svensken Emil Lindgren på 2:37:29. Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroadklubb tok 3. plassen og 4. plassen gikk til Truls Korsæth Lillehammer CK/Team Joker Byggtorget.

– Endelig seier

Under Birkebeinerrittet i 2014 kom Åsmund Løvik på andre plass da han syklet feil inn i målområdet, noe som gjorde at Frederik Wilmann kunne sykle inn til førsteplassen.

I dag kjørte Løvik riktig inn mot mål og det holdt til seier.

– Jeg hadde en tung start. Det føltes ikke som jeg hadde dagen, men jeg fikk en luke i Rosinbakken og klarte å holde den. Ingen tok meg igjen, og jeg var overrasket over at jeg hadde så pass god tid på de andre, sier Løvik.

Gunn Rita Dahle Flesjå vant eliteklassen for damer suverent under Birkebeinerrittet. Hun vant på tida 3:11:18.

Lillehammer med mange blant de beste

Lillehammer Cykleklubb hadde mange unge blant de beste i eliteklassen for menn under dagens Birkebeinerritt med 10 deltagere blant de 27 beste. Best av dem var Truls Korsæth som ble nummer fire på tiden 2:37:38.

– Dette er en morsomt. Det har vært en bra opplevelse og vi er fornøyde, sier Korsæth.

Birkebeinerrittet arrangeres i år for 24. gang med start er på Rena og mål ved Håkons Hall i Lillehammer. Løypa er 86 km. Årets løype er lagt om noe og er mellom seks og sju kilometer kortere enn den tidligere har vært.

Drøyt 9.500 syklister er påmeldt til hovedrittet.

Det er rundt 15.000 deltakere totalt, fra 35 nasjoner.