NRK Meny
Normal

Lover stor stjerne til «Lilyhammer»

Innspillingen av «Lilyhammer» sesong tre ble i dag avsluttet. Serieskaperne lover at en stor, amerikansk stjerne vil gjøre sitt inntog i Lillehammer.

Lilyhammer

Steve van Zandt har avsluttet innspillingen av tredje sesong av Lilyhammer. Serien sendes til høsten.

Foto: Rubicon

Innspillingen av tredje sesong av «Lilyhammer» avsluttet i dag på Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Lillehammer. Under stort hemmelighetskremmeri, lettet prosjektredaktør i NRK, Tone Rønning, litt på sløret om hva publikum kan vente.

– Vi har rendyrket mer av det seriens særpreg. Serien har markert seg ved å være skjev, rar og lokal, og dette har vi fokusert enda mer på nå, sier hun.

– Stor stjerne

I innspillingslokalene skjulte det seg en kjendis som vil entre serien til høsten. Men foreløpig holder Rønning kortene tett til brystet om hvem dette er, og hvilken rolle personen vil spille.

– Vi har en stor, amerikansk stjerne her sammen med Little Steven i dag, men hvem det er kommer vi ikke til røpe før det nærmer seg sendestart.

Serien har fått et stort internasjonalt publikum og vant nylig to gullnymfer i den prestisjetunge TV-festivalen i Monaco. Rønning gleder seg over at serien gjør det godt på mange fronter.

– Det er sjelden det er enighet mellom seere, kritikere og festivaljuryer, men at vi har fått disse prisene er viktig. Det gjør at vi blir synlige i den internasjonale dramaverdenen.

Mindre vold

«Lilyhammer» har fått kritikk for å være for voldelig, og voldsbruken kommer til å tones ned sesong tre.

– Vi ønsker ikke å lage en voldsserie og har som mål at når det er voldsomt, skal det også være morsomt. Så at noen mener at det har vært for mye vold i serien er det noe vi har tatt til etterretning.

På den siste episoden har Steven van Zandt regi for første gang. «Lilyhammer» sendes på NRK til høsten.

Sesong tre er ferdig innspilt, loves stor stjerne i neste sesong

Tone Rønning hadde med seg blomster i forbindelse med siste opptaksdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.