NRK Meny
Normal

Løslater de fengslede i ulvesaken i dag

Alle de tre som har sittet varetektsfengslet, siktet for ulovlig ulvejakt, blir sluppet ut i dag. – Vi ser ingen grunn til å holde noen fengslet gjennom påsken, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Tarjei Istad.

Tarjei Istad, Økokrim

Førstestatsadvokat Tarjei Istad sier de velger å løslate alle som har vært fengslet i ulvesaken i dag.

Foto: Knut Røsrud

Fire av de i alt elleve jegerne som er siktet for ulovlig ulvejakt, ble varetektsfengslet i forrige uke . En av dem gikk likevel fri fordi det ikke fantes noen ledig varetektsplass.

De tre andre har sittet fengslet i litt under en uke. Fengslingene deres går egentlig ut i morgen og på fredag, men politiet velger altså å slippe dem ut i dag.

– Ja, vi lar dem gå fra varetekt i dag. Alle har avgitt forklaring og vi har fått sikret bevis, så det er ikke grunn til å holde dem i varetekt lenger, sier førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim.

Han sier de har sikret blant annet telefondata og at alle har forklart seg opptil flere ganger, slik at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare.

Fortsatt 11 siktet

De fire som slippes fra varetekt i dag, er fortsatt siktet for ulvolig ulvejakt og organisert kriminalitet, sammen med sju andre.

Opprinnelig var tolv jegere siktet, men Økokrim henla saken mot en av dem tidligere denne uka.

Tarjei Istad vil ikke si om det ligger an til flere henleggelser.

– Vi vurderer hele tiden om saker skal fortsette eller om de skal lukkes, ut i fra hvordan bevissituasjonen er. Så det kan jo komme etterhvert, sier Istad, på generelt grunnlag.

Leder i Rovviltnemda i Hedmark, Arnfinn Nergård, gikk i går ut og sa at det er å leke med folks skjebner hvis det viser seg at flere av sakene ikke holder stikk.

Ikke flere fengslinger

Det ligger heller ikke an til at flere av de siktede blir fremstilt for fengsling. Per i dag ser ikke Tarjei Istad for seg det.

– Nei, det måtte være hvis det kommer fram opplysninger som gir grunn til det, og det kan jo skje etter påske. Men akkurat nå ligger det ikke an til det, sier Istad.

Vil gi rask avklaring for den enkelte

Etterforskningsteamet har til nå jobbet fra Hamar, men reiser i dag tilbake til Oslo og fortsetter etterforskningen derfra etter påske.

Førstestatsadvokaten vil ikke si om saken mot de elleve jegerne som fortsatt er siktet i saken er styrket eller ikke etter avhør og ytterligere etterforskning.

– Nei, det har jeg ikke lyst til å si så mye om midt i etterforskningen, utover at det er det vi vurderer løpende. Og vi må forsøke å gi rask avgjørelse for den enkelte hele veien, sier Tarjei Istad.