NRK Meny
Normal

Lomvær oppfylte guttedrømmen

Tonepris-vinner i 2013, Bjørn Kåre Odde fra Lom, blir i kveld å se på fjernsynsskjermen som solist for Kringkastingsorkesteret.

Se fiolonist Bjørn Kåre Odde fra Lom spille med Kringkastingsorkesteret.

Fiolinist Bjørn Kåre Odde fra Lom stakk av med både Publikumsprisen og finaleseieren i Toneprisen 2013. Suksessen i talentkonkurransen har hjulpet den 24-årige musikeren et godt stykke videre karrieren, og en av premiene var muligheten til å spille sammen med Kringkastingsorkesteret.

– Morsomt og overveldende

– Å spille med kringkastingsorkesteret var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse. Det var både morsomt, uvant og tidvis overveldende å stå foran et helt symfoniorkester som solist. Jeg er svært fornøyd med resultatet, forteller Odde.

Opptredenen gikk av stabelen 27. august i Store Studio, og 24-åringen hadde for anledningen plukket ut slåtter fra Gudbrandsdalen og et utvalg egenkomponerte slåtter. Karl-Johan Ankarblom stod for orkestreringen, og i kveld sendes opptredenen på fjernsyn.

Karriereløft

Talentkonkurransen, som er et samarbeid mellom Eidsiva Energi, Toneheim Folkehøgskole og NRK Hedmark og Oppland, har som mål å gi unge og begavede musikere et karriereløft. Bjørn Kåre Odde mener selv at prisen har vært svært betydningsfull for ham.

Tonepris-vinner Bjørn Kåre Odde med Kringkastingsorkesteret
Foto: NRK

– Tonepris-seieren har vært viktig. Man blir lagt merke til etterpå, og jeg tror prisen var med på å sikre meg jobben i "Spelemann på taket" på Det Norske Teatret, sier Odde.

– Spennende og begavet musiker

Pianist og informasjonssjef i Kringkastingsorkesteret, Jan Fredrik Heyerdahl, forteller at det var en flott opplevelse for Kringkastingsorkesteret å spille med Bjørn Kåre Odde.

– Bjørn Kåre hadde en sterk tilstedeværelse og en særegen tone. Han spiller med sterk integritet, og passet svært godt sammen med kringkastingsorkesteret. Jeg er spent på hvor veien går videre for denne talentfulle, unge musikeren, sier Heyerdahl, som anbefaler alle å få med seg opptredenen.

Konserten sendes på NRK2 klokka 18:00 i kveld.