NRK Meny
Normal

Lom innfører ikke eiendomsskatt

Det blir ikke innført eiendomsskatt i hele Lom kommune fra nyttår. Formannskapet i Lom vedtok dette enstemmig i dag.

Spiterstulen i Lom
Foto: Torvild Sveen / NRK

Loven om eiendomsskatt ble endret i sommer, og innebærer at kommunene kan innføre eiendomsskatt også utenfor "byområder".

Etter endringen gikk  administrasjonssjefen inn for at det skal innføres eiendomsskatt i hele Lom kommune fra 2007.

Enstemmig nedstemt

- Politikerne i Lom mener skattetrykket i kommunen er stort nok og håper i stedet på støtte i statsbudsjettet som blir lagt fram fredag, sier ordfører Simen Bjørgen.

  Hør ordfører Simen Bjørgen snakke om eiendomsskatten

Formannskapet stemte enstemmig mot forslaget om eiendomsskatt i hele kommunen fra nyttår.

Eiendomsskatt siden 1975

Lom kommune har hatt eiendomsskatt i et avgrenset område i Fossbergom siden 1975. Om resten av kommunen hadde blitt illagt eiendomsskatt kunne Lom kommune regnet med om lag 1,5 millioner kroner i ekstra inntekt.

- Vi har store forventninger til statsbudsjettet, og håper at støtten til kommunen vil øke såpass at de "tapte" 1,5 millionene vil bli dekket inn på annet vis, sier Bjørgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.