NRK Meny
Normal

Lokker ungdom med gratistilbud i ferien

Ungdommer i Hamar tar med vinterferien inn og slenger seg på spennende aktiviteter med Frisklivssentralen.

Camilla og Andrea Kojedahl står gjerne på skøyter i vinterferien.

AKTIVE: Søstrene Camilla og Andrea Kojedahl er svært fornøyd med å tilbringe vinterferien sammen med Frisklivssentralen.

Foto: Synne Elise Solli Sanderud / NRK

– Det er veldig fint at det er gratis, for da har alle råd til å være med. Veldig mye av slike aktiviteter koster vanligvis en del penger og det er det ikke alle som har råd til, sier deltager Andrea Kojedahl.

Denne uka har frisklivssentralen i Hamar arrangert ulike vinterferieaktiviteter for ungdom. Skøyter i Vikingskipet, svømming i Ankerskogen og curling i Stangehallen står på planen når aktivitetslederne Marte Berntsen og Morten Frodahl invitererer ungdom til seg i vinterferien.

En aktiv vinterferie

– Jeg er veldig glad for at det finnes et tilbud i ferien som får meg ut, jeg ville vel kanskje ellers blitt sittende inne og kjedet meg , sier Andrea.

Søstrene Camilla og Andrea Kojedahl på isen.

SPREKE: Søstrene Kojedahl syns det er bra at de kan røre på seg i vinterferien.

Foto: Synne Elise Solli Sanderud / NRK

Hun er denne vinterferien sammen med søsteren Camilla. Hamarjentene har også tidligere vært med på aktiviteter i regi av frisklivssentralen. Denne uka får de blant annet prøve curling for første gang.

– Jeg har fått en del nye venner ved å være med på dette, det er fint å bli kjent med ungdom i ulik alder og fra forskjellige skoler, sier Camilla Kojedahl.

Tilbud for alle

Frisklivssentralen har tidligere arragert aktiviteter for ungdom i både sommer og høstferier, men etter stor forespørsel bestemte de seg i år for å også legge aktiviteter til vinterferien.

–Mange foreldre jobber og vi ser at mye av det som er organisert koster en del å være med på, så dette skal være et gratis lavterskel tilbud, sier aktivitetsleder Marte Berntsen.

Sammen med Morten Frodahl leder hun aktivitetsdagene i vinterferien. De er begge tydelige på at dette tilbudet skal være et morsomt alternativ for alle og at ungdommene skal føle at de mestrer det som står på planen.

– Tilbudet er for alle som vil ha noe å drive med i ferien, men gjerne de som ikke har noe organisert å være med på fra før av, sier Marte

Ferieaktiviteter for ungdom

ISEN:Ledere og deltagere koser seg på isen i vinterferien. F.v Camilla Kojedahl,Marte Berntsen, Morten Frodahl og Andrea Kojedahl

Foto: Synne Elise Solli Sanderud / NRK

Knall og fall

Frisklivssentralen har siden 2013 hatt et ukentlig tilbud for ungdom.Tilbudet er finansiert med tilskudd fra barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Tilbudet er lagt opp slik at ungdom kan komme sammen og få nye venner, samt å møte nye utfordringer.

– Vi ser jo at det er mange som ikke har prøvd aktivitetene før, som syns det er kjempe moro å lære, også blir det ofte knall og fall, sier Marte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang