NRK Meny
Normal

Lokker publikum med trikotkledd fellesstart

HAMAR (NRK): I helga er det verdenscup på skøyter i Vikingskipet, og arrangørene har gjort nye grep for å få folk til å komme.

Vikingskipet

FRISTER PUBLIKUM: Til helga skal et titalls herrer stille samtidig til start i VIkingskipet. Det håper arrangøren av verdenscupen på skøyter skal få flere til å strømme til Vikingskipet.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

De siste gangene det har blitt arrangert verdenscup i Vikingskipet har man slitt med noe slunkne tribuner. Men denne helga håper arrangøren at skipet fylles. Og for å få til det bys det blant annet på fellesstart for første gang i et internasjonalt løp i Norge.

– De mest ivrige supporterne er nok ikke så veldig begeistra for fellesstart. De vil helst ha 5 og 10.000 metere, og dueller som de kan skrive rundetider på og sammenligne, sier Håvard Bøkko og ler.

Håvard Bøkko

GÅR FELLESSTART: Håvard Bøkko skal prøve seg på fellesstart i Vikingskipet i helga.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sammen med resten av landslaget har han brukt de siste dagene «hjemme» i Vikingskipet for å forberede seg til helgas verdenscup og helga inneholder altså en aldri så liten premiere for publikum i Norge.

– Nå er det to løp som er viktige for vår del først. Det er 5000 meter på lørdag og 1500 meter på søndag. Til slutt er det fellesstart og det har jeg aldri gått før. Hadde det vært i utlandet hadde jeg nok ikke gått den, men siden det er på Hamar så skal jeg gå, sier Bøkko.

Her trener skøyteløperne:

Fellesstart i Vikingskipet

– Vi prøver friste med litt «action»

Det er Bøkko og Sverre Lunde Pedersen som skal gå i mennenes fellesstart.

– Den skal være med både i VM og mest sannsynlig under OL i 2018, så da er det fint å øve, sier Bøkko.

Fellesstart skøyter

SLIK SER DET UT: Internasjonalt er det vanlig med fellesstart.

Foto: NRK

Vikingskipet har vært arena for storstilt jubel, men de siste årene har det vært færre som trekker inn i ishallen for se de trikotkledde ta seg fram på isen. Salgssjef i Hamar olympiske anlegg, Lars Røste håper at den nye fellesstarten skal lokke publikum til Hamar.

– Det er jo litt mer action i det. Det er jo noen og tjue herrer som starter sammen. De skal posisjonere seg og bruker hele banehalvdelen. Det kan fort bli litt skubbing, sier Røste.

Røste håper også at de gode resultatene som noen av nordmennene har med seg i sekken har litt å si.

– Det er også et pluss og en god grunn for folk til å komme, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.

 • Bil av veien fylkesvei 26

  En bil har kjørt av veien på fylkesvei 26 på Tolga ved Storholmen. Nødetatene er på vei. Det er ukjent skadegrad på personer, melder politiet.