Lokker med erotikk

Det fødes for få barn i Lom. Nå inviterer kommunen innbyggerne til en erotisk aften for å snu tendensen.

Kvinner kan fri på skuddagen

Illustrasjonsfoto.

Foto: BORYANA KATSAROVA / AFP

Lom har et utflytningsproblem, i tillegg fødes det for få barn i kommunen. Nå inviteres alle par i fruktbar alder til å gjøre en innsats for Lom.

- Vi ønsker å skape positiv oppmerksomhet rundt et alvorlig problem, nemlig at folk flytter fra distriktene til byene, sier næringssjefen i Lom Torill Bie Wilhelmsen.

SJEKK: Puls sin Sexstilling-guide


Førstkommende lørdag inviteres par til Kvåle gård. Fyr på peisen og stearinlys skal sette lomværene i stemning, mens erotiske folkeeventyr og kjærlighetssanger fremføres.

- Vi vil skape en hyggelig og romantisk stemning, og vi håper dette skal inspirere til romantiske aktiviteter når parene kommer hjem igjen.

Miljøvennlig nyttårsbarn?

Opplegget i Lom er en del av klimakampanjen Earth hour, der alle land oppfordres til å slukke lyset en time mellom 20.30 og 21.30 på lørdag.

Målet for kampanjen er å få folk til å stemme på jorden. Earth hour åpner for lokal kreativitet, og kommunene kan selv finne på arrangementer.

- Lom skal være gjestfri og nyskapende, så vi prøver å se på utfordringer på en kreativ måte.

Og en av Loms store utfordringer er synkende folketall. Nå håper kommunen at lørdagens erotiske aften skal tenne lomværene.

- Det er jo ni måneder til nyttår, så vi håper Lom skal få nyttårsbarnet for 2010, sier Bie Wilhelmsen.

I 2007 ble det bare født 14 barn i Lom. I fjor ble det født 24.