NRK Meny
Normal

LO-organiserte støtter de streikende

Omkring 200 LO-organiserte fra hele landet kom i dag til Gjøvik for vise sin støtte til de 19 streikende i Bekken og Strøm.

Demonstrasjon, Bekken og Strøm

Omkring 200 LO-organiserte gikk i dag i tog for å støtte de streikende ved Bekken og Strøm.

Foto: Jorun Vang / NRK

Konflikta i klesprodusentbedrifta Bekken og Strøm på Gjøvik har pågått lenge. Siden november i fjor har 19 av 64 ansatte vært i streik fordi de blir nekta tariffavtale.

Flere sympatiaksjoner har funnet sted, og i dag kom enda flere støttende til. Fagforeningsfolk fra flere steder i landet kom i dag til Gjøvik for å støtte de streikende.

– Viktig for fagforeningenes makt

Rundt 200 LO-organiserte gikk i torsdag i tog for å støtte de som krever tariffavtale.

– Streiken ved Bekken og Strøm er avgjørende for fagforeningenes makt i arbeidslivet, sier Rolf Bersås fra LO i Rogaland.

– Det finnes mange useriøse arbeidsgivere i dag som vil trollbinde sine ansatte tilbake til sånn det var på begynnelsen av 1900-tallet. Det ønsker ikke vi, sier han.

Og de streikende er glade for all den støtten de har fått.

– Det varmer langt inn i sjela. At flere bryr seg om det vi kjemper for er veldig viktig, sier en av de streikende, Karin Løkken.

Video Streik i Bekken og Strøm

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.