NRK Meny
Normal

Livsfarlig lek med bil

Far og datter unngikk såvidt front mot front-kollisjon på nye riksveg fire nord for Raufoss i går kveld.

Ny riksveg 4
Foto: PÅL HOVENGEN PLASSEN / NRK

Arne Aas og datter Gro Mette Vang fra Gran er lamslått etter bilturen.

 - Vi kom kjørende fra Gjøvik og var på vei sørover. Jeg skulle kjøre forbi en lastebil og la meg ut. Da ser jeg en bil som kommer i mot i feil kjørefelt. Jeg klarer å holde hodet kaldt og klarer bremse slik at jeg får lagt meg bak lastebilen igjen, forteller Vang.

Dermed unngikk hun og faren såvidt front mot front-kollisjon.

- Ble helt skjelven

Gro Mette Vang forteller at hun ble kjemperedd. Likevel klarte hun å handle kjapt.

- Jeg klarte å handle før jeg tenkte. Vi var bare 2-3 sekunder fra en kjempesmell. Jeg ble helt skjelven etterpå, sier Gro Mette Vang.

Hun og faren kjørte gjennom bommen nord for Raufoss før de stoppet og varslet politiet om hendelsen. 

- Jeg tror bilisten som kom kjørende på feil side av midtdelet enten var forvirra eller en biltjuv, sier Vang. 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS
 • Stadig færre gardsbruk

  Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.