NRK Meny
Normal

Lite narko i utlendingfengsel

Ett år etter at Kongsvinger fengsel ble et rent utlendingsfengsel, har narkotikamisbruket gått ned med hele 90 prosent. Det er stikk i strid med spådommene.

Ett år etter at Kongsvinger fengsel ble et rent utlendingsfengsel, har narkotikamisbruket gått ned med hele 90 prosent. Det er stikk i strid med spådommene.

Lite narko i utlendingsfengsel

Kongsvinger fengsel er det eneste rene utlendingsfengselet i landet. Da det ble opprettet for ett år siden, var skepsisen stor både i lokalmiljøet og ikke minst blant de ansatte. Frykten var at det skulle bli et narkoreir.

- Vi har hørt om en del bråk blant annet på asylmottak, men det har heldigvis vist seg å være helt omvendt. Det er mye mindre bråk og mye mindre rus her nå, sier tillitsvalgt i Kongsvinger fengsel, Erik Andreassen.

Bildet bekreftes av urinprøver og kontroller med hund som fengselet gjør.

Se også: Kongsvinger blir rent utlendingfengsel

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.