NRK Meny
Normal

12000 deltagere på ni Birken-arrangementer i helga

– Vi er storfornøyd med 2. plass, sier Østen Bergum fra Vinstra og Lillehammer Cykleklub. De lå bra an i lagkonkurransen under Landeveisbirken, men ble til slutt slått med tre og et halvt minutt av laget Atea.

Landeveisbirken 2014

Ni løp og ritt med til sammen 12.000 deltakere dominerer Lillehammer og omegn i helga.

Birkebeiner-arrangørene står for ni ulike Birken-arrangementer med til sammen 12.000 deltakere i helga. I strålende solskinn har dette så langt vært et vellykket arrangement, til forskjell fra tidligere gjørmete opplevelser for løpere og syklister.

Østen Bergum fra Vinstra og Lillehammer Cykleklub.

Østen Bergum fra Vinstra og Lillehammer Cykleklub.

Foto: Dag Kessel / NRK

– Vi lå bra an i forhold til Atea i starten, og hadde forhåpninger, men så fikk fire punkteringer da vi syklet inn i et grusparti.

– Deretter gikk det bedre, men så fikk vi en velt i Ringsaker. Det røynet på i slutten av rittet, og vi klarte ikke å slå Atea, dessverre.

Vinne Oslo-Lillehammer?

Men Bergum er likevel storfornøyd på vegne av laget. Han mener at dagens resultat er et bra utgangspunkt for seier i andre konkurranser denne sommeren.

– Vi mener at vi faktisk kan være med å kjempe om seieren i det store sykkelrittet Oslo-Lillehammer, overfor sterke konkurrenter, som for eksempel Torshov, sier Østen Bergum fra Vinstra.

– Viktigst å slå Lillehammer...

Rune Morten Johansen i Atea er, naturlig nok, enda mer fornøyd.

– Dette gikk som planlagt. Vi åpnet fornuftig, hadde "kontroll" på Lillehammer, kjørte ikke for hardt til å begynne med. Når vi kom til gruspartiet, kjørte vi lagtempo, deretter syklet vi bare jevnt på fram til mål.

– Det viktigste var å slå Lillehammer... Søndag blir det et nytt ritt, så vi har bestemt oss for at dette skal bli en hard helg...

Atea Pro Aktiv fikk tiden 3:58:06, mens Lillehammer Cykleklub havnet på 4:01:39. Raufoss og Gjøvik Red Edition kom på 3. plass med 4:24:03.

Resultatlister

Komplette resultatlister finner på nettsiden til Birken-arrangørene.

Birken-arrangørene står for i alt 9 løp og ritt med til sammen 12.000 deltakere i helga.

Birken-arrangørene står for i alt 9 løp og ritt med til sammen 12.000 deltakere i helga. Bildet er fra målpasseringen ved Håkons Hall.

Foto: Dag Kessel / NRK

Pengemaskin og idrettsfest

Alle Birken-arrangementene i helga springer opprinnelig ut fra det klassiske Birkebeinerrennet, med sine historiske røtter tilbake til Norge på 1200-tallet.

Det første Birkebeinerløpet i 1998 samlet 1442 deltakere. Deretter har arrangementene økt i antall, og Birken AS står nå for 25 ulike arrangementer med til sammen ca. 65.000 deltakere.

Birken AS har 23 ansatte og en omsetning på ca. 100 millioner kroner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.