OL-flagget på vei til Lillehammer

Ordføreren stråler etter kveldens avsluttingsseremoni, men håper Lillehammer kan arrangere et enda bedre ungdoms-OL.

OLY-YOUTH-2012-WINTER-AUSTRIA

Matthea Tofte (14) forseglet OL-flagget i Innsbruck i kveld.

Foto: DIETER NAGL / Afp

Espen Johnsen

Espen Johnsen er fornøyd med det han har sett i Innsbruck og håper må Lillehammer kan skape et enda bedre ungdoms-OL om fire år.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Sammen med Lillehammer-ordfører Espen Johnsen mottok idrettsutøver Matthea Tofte (14) mottok i dag OL-flagget under den offisielle avsluttingsseremonien for ungdoms-OL i Innsbruck.

– Matthea gjorde det på en aldeles glimrende måte, sier en fornøyd ordfører til NRK like etter seremonien.

Han betegner avslutningen av tidenes første ungdoms-OL som svært fin. Nå er flagget på vei til Lillehammer, og nedtellingen til lekene om fire år er for alvor i gang.

– Det vil hele tiden være en ambisjon å lære. Innsbruck skal være veldig fornøyde med det de har gjort, og jeg håper Lillehammer kan komme til å utvikle dette arrangementet videre. Slik at det kanskje blir anda litt bedre i 2016.

– Inspirerende

Det er tredje gangen OL-flagget skal til Norge, og for andre gang det skal til Lillehammer.

– Nå er det opp til oss å gi lekene et innhold som gjør at idrettsungdom over hele verden blir fornøyde når de kommer til Lillehammer i 2016, sier Johnsen entusiastisk.

Han har vært i Innsbruck siden torsdag, og har med det fått meg seg den siste delen av arrangementet. Johnsen forteller at arrangementet i Østerrike har vært til stor inspirasjon.

– Innsbruck har gått foran som den første arrangør av et ungdoms-OL. Vi har lært mye og ser frem til å ta det med oss i den planleggingen som vi nå står overfor i de neste fire årene. Sammen med regjering, Stortinget og masse ungdom skal vi lage et arrangement som vil bli flott for idrettsungdom – over hele verden, sier Johnsen.

Ambisjonene klare

77 land har deltatt i Innsbruck. Ordføreren skryter av byens fokus på kultur og utdanning ved siden av idrettsarrangementet.

– Det er noe vi i Lillehammer også skal gjøre. Vi ønsker å fylle lekene med både gode idrettskonkurranser og et godt kulturelt innhold, som også legger vekt på utdanning.