NRK Meny
Normal

Lillehammer må lage mer snø

Helgens World Cup i nordiske grener på Lillehammer kunne arrangeres bare fordi man brukte store mengder snø som var lagret fra i fjor.

Verdenscup samarbeider med Ungdoms-OL

30.000 KUBIKK: Daglig leder i Lillehammer World Cup, Eiliv Furuli, har bestilt 30.000 kubikk med snø som skal lagres til neste år i tilfelle snøen igjen uteblir til verdenscuparrangementet.

Foto: stein schinstad

Før neste sesong og nye konkurransen må Lillehammer forhåndsprodusere mye mer snø, sier lederen av langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, til avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

– Er det noe som Lillehammer må jobbe med, så er det lagring av snø. Man kan ikke ha dette stresset hvert år, for det står mye penger på spill. Nå vet vi at denne verdenscuphelga ligger inne på terminlista i mange år. Sjøl på Lillehammer vil det garantert bli flere år man ikke kan forvente at den naturlige snøen og kuldegradene kommer, sier Ulvang til avisa.

Vegard Ulvang

MER SNØ: Leder i langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet Vegard Ulvang, mener at arrangørene i Lillehammer må produsere mer snø til neste år.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Har bestilt 30.000 kubikkmeter snø

Dette er andre året på rad at snøen uteblir til verdenscuparrangementet i Lillehammer den første helga i desember.

Kuldegrader og en stor forhåndsprodusert snøhaug på 18.000 kubikk fra i fjor sørget likevel for at de 13 rennene kunne arrangeres på en god måte.

Daglig leder i World Cup Lillehammer, Eiliv Furuli, sier til NRK at han er helt enig med FIS-lederen.

– Ja, det er jeg helt enig med Vegard Ulvang i. Så derfor har vi allerede gjort en bestilling fra vår gode partner Lillehammer Olympiapark som jobber sammen med oss på det prosjektet. Vi har gjort en bestilling på 30.000 kubikkmeter med snø. Det blir produsert nå når kulda kommer og lagt i to hauger oppe på langrennsarenaen. Vi har da muligheten til å dekke både hoppbakkene og et komplett løypenett for neste års World Cup første helga i desember, sier Furuli.

25.000 tilskuere

Selv om det var hektisk jobbing med å preparere løyper helt opp mot den første renndagen, er daglig leder Eiliv Furuli likevel svært godt fornøyd med arrangementet i Lillehammer.

– Vi er jo kjempefornøyd. Vi har en drømmehelg bak oss. Vi har hatt folkefest og vi har hatt fantastiske resultater. Lørdagen ble jo helt utrolig og akkurat sånn vi vil vise fram Lillehammer-regionen til verden. Vi hadde 81 millioner TV-seere i fjor og venter spent på den hva undersøkelsen viser denne gangen, sier han.

Ifølge arrangøren var det til sammen 25.000 tilskuere som fulgte de ulike konkurransene innen hopp, langrenn og kombinert. Det er en økning fra i fjor, da man registrert om lag 20.000 tilskuere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang