NRK Meny
Normal

Lillehammer har fått sin «Mördarbakke»

Falun har «Mördarbakken», Kollen har «Gratishaugen». Nå har Lillehammer døpt sin bakke «Ungdomstoppen».

Dåp av "Ungdomstoppen"

UNGDOMMELIG BAKKE: Den siste bakken før målgang i verdenscup-løypa heter nå «Ungdomstoppen». Her skal studenter fra HiL lage liv og røre under verdenscupen.

Foto: stein schinstad / nrk

– Vi tenker i retning Ungdoms-OL i 2016, sier kommunikasjons- og markedssjef Magne Vikøren.

Motbakken «Ungdomstoppen» er ikke lang, men blir ofte avgjørende før de siste nedoverbakkene mot stadion og mål i verdenscupløypa på Birkebeineren skistadion, som ble bygd i 2013.

– Her skal frivillige studenter fra Høgskolen i Lillehammer lage liv og røre, sier Vikøren.

Verdenscupløypa har fått sin bakke, nemlig "Ungdomstoppen".

HER, KANSKJE? Magne Vikøren i Ungdoms-OL vil henge opp skiltet på gjerdet i den siste bakken i verdenscupløypa.

Foto: stein schinstad / nrk

Verdenscup og Ungdoms-OL

Flere kjente langrennsløyper har navn på bakker i løypa. Holmenkollen har hatt «Gratishaugen» i mange år, Falun har «Mördarbakken».

– Vi har døpt bakken «Ungdomstoppen» for å vise hvor mye sprek ungdom det finnes i Lillehammer. Dessuten skal Ungdoms-OL i 2016 bruke de samme løypene. Derfor syntes vi dette var et passende navn, sier Vikøren.

I området ved bakken skal studenter heie, ha flagg og ansiktsmaling, i tillegg til bålpanne og aktiviteter for barna.

– Dette er ungdommer som synes det er skikkelig moro å være med på et slikt arrangement. Derfor stiller de frivillig, sier Vikøren.

En dem er student Karoline Conradi Øksnevad. Hun og de fleste andre studentene som er med frivillig, studerer Sports management ved høgskolen.

– Det er kjempegøy å se de kjente utøverne i aktivitet, sier hun. Hun og de andre studentene jobber frivillig nå med tanke på Ungdoms-OL i 2016.

Verdenscup samarbeider med Ungdoms-OL

SAMARBEIDER MED UNGDOMS-OL: – Vi er glad for at ungdom melder seg frivillig til å skape liv under verdenscupen, sier daglig leder Eiliv Furuli.

Foto: stein schinstad / nrk

– Frivillige mellom 16 og 80

Ledelsen i verdenscuparrangementet i Lillehammer er glad for den ungdommelige frivilligheten.

– Vi i verdenscupen samarbeider tett med Ungdoms-OL og er teknisk leverandør av nordiske grener til Ungdoms-OL, sier daglig leder Eiliv Furuli.

Han mener det er viktig at verdenscupen og Ungdoms-OL samarbeider på flere områder og viser til verdenscupens frivilligbase. Der skal de ha frivillige i alle aldersgrupper.

– Det er det som er så fantastisk med frivillig arbeid, at der går 16-åringen og 80-åringen side ved side, er kamerater og gjennomfører et arrangement, sier Furuli.