NRK Meny
Normal

Lillehammer + Oslo = sant

Oslo og Lillehammer-regionen har bestemt seg for å samarbeide om en ny OL-søknad.

Lillehammer-OL 1994
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Klokka 1400 i dag ble det klart at de to OL veteranene vil samarbeide.

Det har hele tiden vært klart at Oslo må samarbeide med områder utenfor hovedstaden for å kunne arrangere et vinter-OL. Det finnes ingen steder de alpine øvelsene kan gå av stabelen i Oslo.

I forbindelse med Oslos OL-søkad har kommunen vurdert samarbeid med Krødsherad i Buskerud og Tinn i Telemark, men valget falt til slutt på Lillehammer.

Fornøyd ordfører

Samarbeidet innebærer at konkurransene i bob, aking og alpint blir lagt til Lillehammer, Øyer og Ringebu. De andre øvelsene skal gå i Oslo.

Ringebu-ordfører, Anders A Frettheim, sier det er naturlig å samarbeide med Oslo.

- Hvis OL skal arrangeres i Sør-Norge, er det naturlig at Kvitfjell blir arena for utfor og Super G. Det er tross alt det nasjonale anlegget for alpine fartsdisipliner, sier ordføreren.

Ordføreren håper samarbeidet med Oslo skal føre til at Lillehammer/Oslo blir den norske OL-kandidaten.

- Med et slikt samarbeid er sjansene våre svært store, men det vil bli en kamp å nå frem internasjonalt, sier han.

Fristen for å søke Norges Idrettsforbund om å bli norsk kandidatby er 19. februar neste år. Ifølge byrådet i Oslo vil søknadsarbeidet koste omlag seks millioner kroner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK
 • Publikumsrekord på hockeyfest

  Folk strømmer til for å se lokaloppgjøret mellom Lillehammer og Storhamar i eliteserien i ishockey i kveld. Håkons Hall er for anledningen islagt og 10.000 publikummere skal på kampen når Lillehammer Ishockeyklubb feirer 60 år.

  Folk strømmer til Hockey Classic
  Foto: Karianne Stordal / NRK