Lillebror vant på Hamar

Feiringa på Hamar lar nok vente på seg til 17. mai etter at Nybergsund stjal alle tre poengene fra HamKam lørdag kveld.

HamKam - Nybergsund

Det var duket for fest på Briskeby gressbane lørdag 16. mai, men det var Nybergsund som fikk mest å juble for. 3-1 ble resultatet for Ola Brendens menn.

For allerede etter elleve minutter kom det første målet. HamKam-keeper Ivar Rønningen ble tvunget til å gi en retur på et frispark, og ballen ender da hos Tore Andreas Gundersen, som setter ballen enkelt i mål.

Fem minutter senere utlignet HamKams Markus Ringberg til 1-1, men derfra og ut var det Nybergsund som hadde størst grunn til å feire.

Effektive Nybergsund

Hedmarksderbyet var en underholdende kamp med sjanser til begge lag. Spesielt HamKam produserte mange halvsjanser, men de manglet hele tiden det lille ekstra for å score.

Arne Erlandsen

HamKam-trener Arne Erlandsen.

Nybergsund derimot, var langt mer effektive, og fire minutter før pause sendte Joseph Lapira Trysillaget igjen opp i ledelsen.

- Nybergsund er jo nesten ikke over midten før dem scorer. Begge de to første målene er like, og begge er konsekvenser av at vi faller av, konkluderte HamKam-trener Arne Erlandsen etter kampen.

Klarte ikke å sette sjansene

Hamarlaget klarte aldri å komme tilbake. Nærmest var de med et stangskudd fra Adem Güven i midten av andre omgang.

To minutter på overtid ble det hele avgjort da Nybergsund kontrer, og innbytter Lars Eirik Bredvold setter ballen nede i hjørnet forbi en sjanseløs Ivar Rønningen.

Ola Brenden.

Nybergsundtrener Ola Brenden.

- Vi er veldig glade for å ha vunnet en ny bortekamp. Vi legger ned mye arbeid, og kall det gjerne rævafotball, sa Nybergsund-trener Ola Brenden etter kampen.

Men noe opprykk vil han foreløpig ikke snakke om.

- Vi må bare tenke kamper. Vi tenker ikke resultater, men prestasjoner.

Ropte på Solbakken

Null poeng i kveld dyttet HamKam fra en 6. til en 9. plass i Adeccoligaen, i en sesong hvor klubben har som mål å gå direkte opp igjen til Tippeligaen.

5.506 tilskuere var på plass for å følge Hedmarksderbyet. Og om ikke hjemmepublikummet fikk valuta for pengene, så fikk hvert fall bortefansen det.

Mens Briskebybanden ropte etter eks-HamKam-trener, Ståle Solbakken, var Nybergsunds supportere i ekstase og sang av full hals.

Fortsatt Hedmark i toppen

Etter seieren over HamKam er Nybergsund fortsatt nummer to på tabellen. Kongsvinger leder etter 3-2-seieren mot Moss.

Kongsvinger slet lenge med å score på Moss. Randall Brenes var sikker fra straffemerket etter 38 minutter. Carl Erik Torp økte til 2-0 like etter sidebytte før John Machette Muiruri reduserte. Magnus Sylling Olsen økte til 3-1, mens Christer Jensen reduserte ytterligere en gang.

Tom Nordlie og hans gutter kan feire nasjonaldagen på topps i 1. divisjon.