NRK Meny
Normal

Likevel Liverpool-skole i Øyer

Fotballkretsen snur, og sier likevel ja til at Liverpool får arrangere fotballskole i Øyer i sommer.

Det vakte oppsikt da Indre Østland fotballkrets for en måned siden vurderte å sette en stopper for den planlagte fotballskolen.

Etter samtaler med fotballforbundet har de nå snudd.

- Meget hyggelig, synes Bernt Vole i Øyer-Tretten Idrettsforening.

Fryktet talentspeiding

Idrettsforeninga var enige med Liverpool om en fotballskole for 170 barn og unge i Øyer i august, men møtte uventede hindre. Fotballforbundet og fotballkretsen var kritiske til fotballskolen fordi de fryktet ren talentspeiding fra engelskmennenes side.

Snudde

 

Rolf Svesengen, Indre Østland Fotballkrets
Foto: Østnytt / NRK

Men på styremøtet i fotballkretsen onsdag kveld snudde de.

- Det skjedde ut fra en samlet vurdering av søknaden, sier daglig leder i Indre Østland Fotballkrets, Rolf Svesengen. Han innrømmer at hans argumenter tapte i diskusjonen.

- Nå håper vi fotballkretsen kan bidra til at det blir en god fotballskole, til nytte for alle deltagerne, sier Svesengen.

Gleder seg

Primus motor for fotballskolen, Bernt Vole, ser nå fram til møtet mellom lokale barn og unge og stjerner fra Liverpool i august.

- Dette blir voldsomt fint. Det er flott at de vil gjøre en slik jobb for barn og unge, sier Vole.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

  • Svele fortsetter i Storhamar

    Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

  • Tatt med narkotika

    En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.