Finalehåpet lever – LIK og Storhamar vant!

Finalehåpet lever for både Storhamar og Lillehammer – men mest for Lillehammer etter en maratonkamp i Kristins hall i går kveld.

Semifinale Storhamar-Vålerenga

Pål Johnsen har akkurat avgjort kampen 3-2 til Storhamar i den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga. Mot han kommer lagets andre målscorer for kvelden Christian Larrive .

Det måtte spilles halvannen ekstra periode før dramaet i Kristins hall var over i går kveld. Ni minutter inn i femte periode satte Lillehammers Dag Morten Wehn inn den avgjørende scoringen, som ga Lillehammer seier 3-2 over storfavorittene Stavanger i ishockeyens semifinaler.

Martin Strandfeldt og Mathias Trettenes sørget for at Stavanger ledet 2-0 etter første periode, men scoringer av Jeff LoVecchio og Wehn i 2. og 3. periode sikret forlengning.

Stavanger-fordel

4. periode endte målløs tross enorme sjanser til begge lagene. I 5. periode begynte kommentatorene på TV2 å snakke om at dette kunne bli historiens lengste norske hockeykamp. Men halvveis ut i perioden scoret altså Dag Morten Wehn for Lillehammer.

Det står nå 2-2 i kamper. Stavanger har fordel av hjemmekamp i et eventuelt sjuende og avgjørende oppgjør. Den som først vinner fire kamper er klare for semifinale.

Neste kamp går i Stavanger lørdag ettermiddag.

3-2-seier

I den andre semifinalekampen hadde Storhamar kniven på strupen og måtte slå
Vålerenga da lagene møttes torsdag. En scoring 23 sekunder før slutt ga en dramatisk 3-2-seier.
Pål Johnsen ble den store helten i torsdagens semifinale. Bortelaget ledet 2-1 etter over halvspilt tredjeperiode, men da tok Storhamar-veteranen saken i egne hender.

Veteran scoret

Først utlignet han til 2-2 med litt over åtte minutter igjen å spille, og da VIFs Filip Gunnarsson fikk en tominutter for hekting like før slutt sendte han hjemmefansen til himmels.
Med 23 sekunder igjen å spille sendte Johnsen pucken i mål, og veteranen tvang dermed fram en femte kamp mellom lagene. Christian Larrivee scoret Storhamars første mål. For Vålerenga scoret Morten Ask og Mathias Trygg.
Lagene møtes til nytt oppgjør i Oslo lørdag.

– Skivebom

Sportssjef Tor Nilsen i Lillehammer hockey ser svært optimistisk på de tre siste kampene – hvorav to spilles i Stavanger på bortebane.

– Vi er ikke overrasket over at det nå står 2-2 i kamper. Vi har et godt lag, og de som trodde Stavanger skulle skli gjennom semifinalene har begått skivebom. Nå gjelder det å vinne en av kampene i Stavanger, pluss hjemmekampen, sier Nilsen til NRK.