Kan gå glipp av cupfinalen

Han er en av Kongsvinger ILs største fans, forfatter Levi Henriksen. Nå vurderer han å selge en nyre for å komme seg til cupfinalen på Ullevaal.

Levi Henriksen på tribunen

NERVØS SUPPORTER: Forfatteren Levi Henriksen var blek og nervøs under semifinaleoppgjøret i Drammen. «Jeg håpet jeg skulle slippe å bli båret ut. Det var det vakreste og verste jeg noen gang har opplevd», sier Henriksen.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Jeg har sitti og grini for meg sjøl hele dagen, forteller Levi Henriksen dagen derpå.

Gårsdagen var en påkjenning for den 52 år gamle forfatteren og musikeren. Han har fulgt de rødkledde fra hjembyen Kongsvinger gjennom oppturer og nedturer siden han var liten gutt. De siste årene har det vært flest nedturer, forrige sesong spilte det tidligere storlaget i 2. divisjon.

Nå er førstedivisjonsklubben Kongsvinger IL klare for cupfinale på Ullevaal mot selveste Rosenborg etter at de slo Strømsgodset i semifinalen.

I dag skrev han en følelsesladet hyllest til cupfinalefinalisten.

Helt siden jeg fikk pappa til å kjøre meg forbi bilforretningen Brødrene Tomteberget fordi jeg trodde Jonny og Øivind jobbet der, har dette laget vært viktig i livet mitt.

Levi Henriksen om sitt forhold til Kongsvinger IL

– Jeg er et medisinsk under

Superpatrioten opplevde kampen på tribunen på Marienlyst stadion, sammen med noen hundre andre KIL-supportere fra de hedmarkske skoger. Kampen var spennende helt til siste sekund. En anelse for spennende for den dedikerte supporteren.

– Jeg klarte ikke å føle glede eller noen ting. Jeg håpet jeg skulle slippe å bli båret ut. Jeg tror det egentlig ikke er mulig å stå oppreist i så mange minutter med alt blodet i føttene. Jeg er et medisinsk under og regner med det skrives forskningsrapporter om meg etter hvert, sier Henriksen til NRK.

Ørjan Røyrane scoret det avgjørende 2-1-målet for Kongsvinger etter 72 minutter.

– Kampen var det vakreste og verste jeg noen gang har opplevd, legger forfatteren til.

Strålende fremspill av Holter og perfekt bevegelse av Pålerud som tar ned ballen bak forsvaret og setter ballen i nota alene med keeper!

OPP I LEDELSEN:«Da Pålerud scoret må jeg innrømme jeg grein», sier Henriksen.

Jeg har vært en av to tilskuere på ståtribuna mot Follo, se Kai Olav Ryen bli utvist og skreket så voldsomt at Follospillerne klappet ironisk opp mot oss.

Levi Henriksen om sitt liv som fotballsupporter

Vurderer å selge en nyre

Mannen som har slitt seg gjennom mang en middelmådig kamp på Gjemselund stadion, risikerer nå å miste det som kanskje er den viktigste kampen klubben noen gang har spilt.

Kvelden før cupfinalesøndagen 20. november er han i Kirkenes for å holde konsert med bandet sitt, og det er ingen fly dagen etter som går tidlig nok til at han rekker kampen i Oslo klokka 13.

Levi Henriksen

LETTET SUPPORTER: Levi Henriksen etter at semifinaleseieren var sikret. Nå risikerer han å ikke få med seg cupfinalen.

Foto: Jorun Vang / NRK

– Hvis jeg går glipp av cupfinalen er det så ubeskrivelig at jeg kan nesten ikke få sagt det. Nå undersøker jeg helikopter, pulkkjørere, fiskebåter, alt mulig som kan ta meg sørover, sier han.

Han har undersøkt prisen på helikopter til Tromsø, hvor han kan ta et fly videre til Oslo.

– Helikopter koster 80 000 kroner. Jeg må ha en bestselgerbok. Jeg vet ikke om det er marked for å donere nyrer eller noe sånt no. Noe må jeg finne på, iallfall, sier den desperate KIL-supporteren.

Takk for at jeg fikk oppleve noe som jeg så på som mindre sannsynlig enn at jeg selv ville få Nobelprisen (jeg er ledig hvis du ikke kan, Bob).

Levi Henriksen om semifinaletriumfen

Klipp fra Strømsgodset-Kongsvinger, semifinale i cupen.