NRK Meny
Normal

Familien til avdøde Halvor Sva er lettet etter siktelse

En mann fra glåmdalsdistrikt er siktet for å ha kjørt på Halvor Johan Sva fra Skarnes slik at han døde. – Vi er veldig glad over utviklingen i saken, sier svoger Hans Ullerlien.

Hans Ullerlien

Svoger til Halvor Johan Sva, Hans Ullerlien, sier familien er glad, men ikke overrasket over at en mann er siktet for å ha forårsaket Svas død med en bil.

Foto: Martin Andersson / NRK

20. oktober i fjor ble 64 år gamle Halvor Johan Sva påkjørt og drept bare noen minutter unna sitt eget hjem på Skarnes.

Sva var ute ved 08-tida for å lufte hunden sin før han skulle på elgjakt. Da han ikke dukket opp som avtalt, gikk jaktkameratene og lette etter ham og fant ham dø.

– Glad, men ikke overrasket

I seks måneder har familien ventet på svar på hvem som kjørte på ham, og på tirsdag ble en mann fra glåmdalsdistriktet pågrepet og siktet for å ha forvoldt Halvor Svas død med motorvogn. Familien til den avdøde er lettet over at noen nå er siktet i saken.

Avdøde Halvor Sva

Halvor Johan Sva ble funnet påkjørt og drept få minutter fra sitt hjem.

Foto: Privat

– Det er noe vi er veldig glad, men vi er ikke så veldig overrasket. Vi har hatt en god dialog med politiet underveis. Vi har fortløpende blitt orientert om at det har vært mange bevis og mange interessante funn som skal undersøkes, sier svoger Hans Ullerlien.

Politiet har gjort en grundig jobb for å finne personen som kjørte bilen som drepte Sva. De har avhørt vitner og analysert videoer og telefonopplysninger, og kartlagt alle biler som kjørte den aktuelle veien i rundt tiden Sva ble påkjørt.

To måneder etter påkjørselen visste politiet at det var to biler som det ikke var gjort rede for.

Siktet tre personer tidligere

Mannen som nå er siktet i saken ble løslatt samme dag han ble pågrepet. Politiet har gjennomført ransakelse og avhørt av mannen.

Bildrap i Sør-Odal

Åstedsgranskere lette etter spor lang veien etter ulykken.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Politiet går nå igjennom materialet og jobber videre med saken, blant annet ser de om de får noen match med kjøretøyet. Mannen er ikke sjekket ut av saken.

– Vi har tidligere siktet tre personer, som alle er sjekket ut av saken. Denne siktelsen vil jeg ikke betegne som noe gjennombrudd, men som en del av et puslespill som politiet arbeider med, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Forberedt på å vente

Det har vært en langt halvår for familien, men de har hele tiden vært forberedt på at etterforskningen vil ta lang tid.

– Politiet sa tidlig at for å få en rask avklaring på saken så måtte gjerningspersonen melde seg. Hvis ikke det skjer så måtte vi være forberedt på at dette kan ta lang tid, sier Ullerlien.

Han forteller at familien har hatt en god dialog med politiet gjennom hele etterforskningen, og at de har følt det som trygt.

– Snart en slutt på saken

Svoger Ullerlien håper saken nå kan nærme seg en slutt.

– Med siktelsen nå så ser det ut som dette kan være slutten på saken. Jeg tror saken blir løst, sjøl om det vil ta tid. Og jeg tenker at den som har gjort dette eller de som vet noe har fortsatt tid til å melde seg.

Han tenker mye på at det kan være noen der ute som vet hva som har skjedd, og kanskje holder tett om det som har skjedd for å beskytte en venn.

– Det vil jeg kalle så er det misforstått kameratskap. En god kompis ville ha forsøkt å overbevise gjerningspersonen om at her er det bare en riktig ting å gjøre, og det er å melde seg, sier Ullerlien til NRK.