NRK Meny
Normal

Fortsetter letingen

Politiet leter fortsatt ved Tyin i Valdres etter den 17 år gamle jenta som er savnet fra Øvre Årdal i Sogn. Politiet tror jenta kanskje holder seg skjult med vilje.

Charlotte Moene

Charlotte Moene har vært savna siden mandag formiddag.

Foto: Politi / NRK

Les også:
Tror Charlotte gjemmer seg

Observasjoner går ut på at ei jente skal ha vært sett gående ved Tyin i Vang. 

Politiet sier signalementet kan stemme med opplysningene de har om den savnede 17-åringen.

- Vi vet ikke om det er den savnede 17-åringen, men det vil vi finne ut av. Derfor fortsetter vi letinga, sier politibetjent ved Årdal lensmannskontor, Knut Arne Klingenberg.

Resultatløs leting

Charlotte Moene stakk fra hjemmet sitt på mandag foremiddag og store letemannskap har siden lett etter 17-åringen fra Øvre Årdal.

Politiet har fått inn en rekke tips om observasjoner, men står så langt uten spor etter jenta.

Tirsdag kveld ble ei jente som ble observert gående ved Tyin i Valdres, men heller ikke letinger i dette området har så langt gitt resultat.

- Ei oppegående jente

Politiet tror jenta gjemmer seg med vilje.

- Vi tror hun har valgt å ta seg en avstikker, og har ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier Klingenberg.

Klingenberg beskriver 17-åringen som ei livsglad og oppegående jente. Sjøl om politiet tror at hun har valgt å gjemme seg bort, fortsetter de letinga.

- Det er første gang hun forsvinner på denne måten, og derfor mener vi det er riktig å hjelpe foreldrene med å finne henne, sierKlingenberg.

Ønsker tips

Da Moene forsvant, hadde hun på seg ei lys goretex-jakke med limefarga felt, dongeribukse og hvite sko. Hun er 170 cm høy.

Politiet vil nå også ha flere tips fra folk som kan ha sett jenta.

- De som har sett noe kan ringe Sogn og Fjordane politidistrikt, sier Klingenberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sammenraste fjøs kan bli politisak

  Politiet undersøker om gardbrukere kan stilles til ansvar, etter at landbruksbygninger har rast sammen over dyr, skriver HA. Politiadvokat Henning Klauseie (bildet) Dyrevelferdsloven, der eier har ansvar for å sikre bygninger godt nok.

  Henning Klauseie
  Foto: Bjørn Opsahl / NRK
 • Elverum fikk gullmedaljene

  Elverums håndballherrer slo Halsum 25-21 hjemme i Terningen i går, og fikk gullmedaljene for seriemesterskapet. Allerede fire runder før slutt var det klart at laget vant serien. Det er tredje gangen Elverum blir seriemester.

 • Røykutvikling på Hjerkinn stasjon

  Ved tretida i natt rykket nødetater ut til Hjerkinn stasjon, etter melding om røykutvikling inne i en bygning. Det var ingen i huset. Røyken kom fra en kabel som hadde blitt varm, melder politiet på Twitter.