NRK Meny
Normal

Savnet 59-åring funnet

Leteaksjonen etter en savnet 59-årig mann ved Koppang er nå avsluttet. Han ble funnet i god behold nå i kveld.

Leteaksjon i Østerdalen, helikopter

LETTE ETTER SAVNET MANN: Et helikopter ble satt inn i søket etter mannen ved Kjemsjøen.

Foto: Norske redningshunder

Den 59 år gamle mannen var på ei hytte ved Kjemsjøen, sørøst for Koppang i Hedmark. Han forlot hytta tirsdag morgen. Tirsdag ettermiddag meldte familien ham savnet.

Tirsdag kveld ble det satt i gang en større leteaksjon i nærheten av Kjemsjøen. Norske Redningshunder jobbet natt til onsdag og onsdag med sine mannskaper i området, med hjelp av helikopter og frivillige fra Røde Kors. 30 personer var involvert.

Funnet onsdag kveld

Politiet visste ikke om noe hadde skjedd med mannen.

– Vi leter etter en mann som kan ha gått seg bort, satt seg fast eller det kan ha skjedd noe, sa operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld litt før klokka 20 ble mannen funnet, i søksområdet øst for Koppang. Han ble funnet i ei hytte i søksområdet øst for Koppang og skal ha vært i god behold.

Svarstad sier politiet tar med seg mannen til lensmannskontoret i kveld for en samtale om hvorfor han har reist og hva han gjort.

Ifølge politiet er det dårlig mobildekning i området, noe gjorde søkene vanskeligere.

Leteaksjon i Østerdalen

STOR OPERASJON: Norske Redningshunder, frivillige fra Røde Kors og politiet deltok i aksjonen.

Foto: Norske Redningshunder

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.