NRK Meny
Normal

Savnet 59-åring funnet

Leteaksjonen etter en savnet 59-årig mann ved Koppang er nå avsluttet. Han ble funnet i god behold nå i kveld.

Leteaksjon i Østerdalen, helikopter

LETTE ETTER SAVNET MANN: Et helikopter ble satt inn i søket etter mannen ved Kjemsjøen.

Foto: Norske redningshunder

Den 59 år gamle mannen var på ei hytte ved Kjemsjøen, sørøst for Koppang i Hedmark. Han forlot hytta tirsdag morgen. Tirsdag ettermiddag meldte familien ham savnet.

Tirsdag kveld ble det satt i gang en større leteaksjon i nærheten av Kjemsjøen. Norske Redningshunder jobbet natt til onsdag og onsdag med sine mannskaper i området, med hjelp av helikopter og frivillige fra Røde Kors. 30 personer var involvert.

Funnet onsdag kveld

Politiet visste ikke om noe hadde skjedd med mannen.

– Vi leter etter en mann som kan ha gått seg bort, satt seg fast eller det kan ha skjedd noe, sa operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld litt før klokka 20 ble mannen funnet, i søksområdet øst for Koppang. Han ble funnet i ei hytte i søksområdet øst for Koppang og skal ha vært i god behold.

Svarstad sier politiet tar med seg mannen til lensmannskontoret i kveld for en samtale om hvorfor han har reist og hva han gjort.

Ifølge politiet er det dårlig mobildekning i området, noe gjorde søkene vanskeligere.

Leteaksjon i Østerdalen

STOR OPERASJON: Norske Redningshunder, frivillige fra Røde Kors og politiet deltok i aksjonen.

Foto: Norske Redningshunder

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.