NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter savnet mann i Løten

Politiet og flere hjelpeorganisasjoner leter torsdag etter en mann i 50-årene fra Hamar-området.

Leteaksjon Løten

REDNINGSHUND: Politiet får bistand av hjelpeorganisasjoner og redningshunder, i leteaksjonen etter den savnede mannen fra Hamar. Mannen ble sist sett i Løten-området lille julaften.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Politiet mottok en savnetmelding fra mannens familie mandag 2. januar. Siste observasjon av den savnede er på militærveien mellom Løten og Braskereidfoss på dagtid 23. desember.

– Vi ber publikum som har kjørt på eller vært i nærheten av Militærveien mellom Løten og Braskereidfoss lille julaften om å kontakte politiet. Vi er interessert i alle opplysninger, sier Bjørn Lier, politistasjonssjef i Hamar.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor mannen ble meldt savnet først mange dager etter siste sikre observasjon.

Bistand fra hjelpeorganisasjoner

Politiet har bedt om bistand fra frivillige hjelpeorganisasjoner, og organiserer en leteaksjon i dag, torsdag 5. januar.

– Vi var i området med tjenestehunder i går, og vi har gjort noen undersøkelser etter han ble meldt savnet. Og så har vi organisert en litt større leteaksjon fra i formiddag, sier Lier.

Leteaksjonen foregår i området hvor mannen sist ble observert.

– Vi leter på Militærveien, og det er redningshunder og frivillige organisasjoner med i aksjonen så det er snakk om 20–30 mann som bistår politiet.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: Det er her på Militærvegen sør for Elverum at leteaksjonen finner sted torsdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.