NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter savnet mann i Løten

Politiet og flere hjelpeorganisasjoner leter torsdag etter en mann i 50-årene fra Hamar-området.

Leteaksjon Løten

REDNINGSHUND: Politiet får bistand av hjelpeorganisasjoner og redningshunder, i leteaksjonen etter den savnede mannen fra Hamar. Mannen ble sist sett i Løten-området lille julaften.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Politiet mottok en savnetmelding fra mannens familie mandag 2. januar. Siste observasjon av den savnede er på militærveien mellom Løten og Braskereidfoss på dagtid 23. desember.

– Vi ber publikum som har kjørt på eller vært i nærheten av Militærveien mellom Løten og Braskereidfoss lille julaften om å kontakte politiet. Vi er interessert i alle opplysninger, sier Bjørn Lier, politistasjonssjef i Hamar.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor mannen ble meldt savnet først mange dager etter siste sikre observasjon.

Bistand fra hjelpeorganisasjoner

Politiet har bedt om bistand fra frivillige hjelpeorganisasjoner, og organiserer en leteaksjon i dag, torsdag 5. januar.

– Vi var i området med tjenestehunder i går, og vi har gjort noen undersøkelser etter han ble meldt savnet. Og så har vi organisert en litt større leteaksjon fra i formiddag, sier Lier.

Leteaksjonen foregår i området hvor mannen sist ble observert.

– Vi leter på Militærveien, og det er redningshunder og frivillige organisasjoner med i aksjonen så det er snakk om 20–30 mann som bistår politiet.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: Det er her på Militærvegen sør for Elverum at leteaksjonen finner sted torsdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl