NRK Meny
Normal

Savnet turgåer i Østerdalen funnet

En 68 år gammel mann ble i går meldt savnet etter en fjelltur i Engerdal. Etter en større redningsaksjon er mannen nå funnet i god behold.

Mannen gikk ut på tur til fjellet Midtre Sølen lørdag morgen og skulle etter planen komme hjem igjen på kvelden, men dukket aldri opp. Det sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Norske redningshunder, en politihund og mannskaper fra Røde Kors deltok natt til søndag i letingen etter mannen, som sist ble observert klokka 1630 lørdag ettermiddag.

Redningsmannskapene jobber nå med å få mannen ut av området han ble funnet i.

Sivilforsvaret ble i dag tidlig bedt om å bistå i søket. Personell fra Engerdal var i ferd med å bli satt i søk, da mannen ble funnet. Personell fra Stor-Elvdal og Trysil var også på tur inn i søksområdet, opplyser Sivilforsvaret.

Hovedredningssentralen opplyste i morgentimene på Twitter at et Seaking-helikopter fra Ørland ble satt inn i søket.

Ifølge NTB opplyser pårørende at de ikke har kunnet kontakte 68-åringen fordi han hadde lagt igjen mobiltelefonen på hytta.

Politiet i Hedmark ba jegere og turfolk om å melde fra dersom de ser mannen. Han hadde angivelig på seg en hvit jakke og rosa lue.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.