NRK Meny
Normal

Leirin flyplass blir ikke nedlagt

Nedleggingen av Leirin flyplass ved Fagernes, som lå inne i det opprinnelige forslaget til statsbudsjett, ble ikke noe av. Dermed fortsetter driften ved flyplassen.

Fagernes flyplass Leirin

Fagernes flyplass Leirin får opprettholde sin drift. Det er klart etter at statsbudsjettet for 2015 er ferdig forhandlet.

Foto: NRK

De langvarige budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Krf og Venstre er over.

Et av de store lokale stridsspørsmålene har vært om Leirin flyplass ville få opprettholde driften, eller bli nedlagt.

Flyplassen var nemlig foreslått nedlagt i neste års statsbudsjett, men politikere og næringsliv har gått hardt ut for å beholde ruta mellom Oslo og Fagernes.

Ketil Kjenseth

Venstres stortingsrepresentant for Oppland, Ketil Kjenseth, sier at det er viktig for reiselivet i Valdres og Hallingdal at Leirin flyplass får opprettholde driften.

Foto: Signe Karin Hotvedt/NRK

– En katastrofenyhet for reiselivet, uttalte Atle Hovi, direktør ved Beitostølen Resort.

Vil videreføre driften

Ketil Kjenseth, Venstres stortingsrepresentant for Oppland, kan nå avsløre at slaget om å beholde flyplassen foreløpig er vunnet.

– Leirin har i denne omgang ikke handlet om penger, der handler det om hva som skal skje etter 2016. Det er transportkomiteen som skal sluttføre forhandlingene om Leirin. Så detaljene om det kan jeg ikke si. Men det er da en intensjon om å videreføre driften av Leirin, sier Kjenseth.

Han sier at det vil være viktig for reiselivet i regionen flyplassen tilhører.

– Den chartertrafikken som hele Valdres og Hallingdal er opptatt av, som bidrar til vekst i reiselivet i den regionen den får en mulighet til å drive videre, sier Kjenseth.

Betinget optimist

Fungerende flyplassjef ved Fagernes flyplass Leirin Kenneth Nilsen tar i mot nyheten med glede, men samtidig med fatning, siden flyplassens fremtid i et langsiktig perspektiv ikke er avklart.

– Vi tar jo imot alt som kommer i positiv retning med glede, og er glade for at ruten Oslo - Fagernes ikke legges ned. Samtidig er vi betinget optimister med tanke på det som skal skje videre fremover, sier Nilsen til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • VM-søknaden er levert

  I dag leverte Hafjell og Kvitfjell søknaden om VM i alpint i 2025. Det er Norges Skiforbund som avgjør hvem som blir Norges kandidat. Narvik ønsker også å arrangere det som kan bli det første VM i alpint i Norge.

  Hafjell og kvitfjell søker Alpin VM 2025
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Ber bilister være tålmodige

  Skal du kjøre på E6 Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker i dag bør du beregne god tid. Det blir stor påskeutfart både i dag og i morgen, og på akkurat den strekningen er det nå anleggsvirksomhet som vil føre til at det går saktere enn vanlig.

 • Pilot hoppet ut i for lav høyde

  Den polske piloten som døde da seilflyet hans styrtet i Lesjafjellet i 2015 hoppet ut i fallskjerm i for lav høyde. Det er konklusjonen i Statens havarikommisjon sin rapport som kom i dag. Det tok fire dager fra ulykka skjedde til piloten ble funnet.