NRK Meny
Normal

Leiligheten ble påtent 17.mai

17.mai i fjor satte noen fyr på leiligheten til den kurdiske familien Bathke i Elverum. Gjerningsmannen er enda ikke tatt.

Halala Ibrahim Mirav Bakhte
Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Den kurdiske familien kommer aldri til å glemmer 17.mai 2005. Mens de gikk i barnetoget, fikk de melding om at huset deres brant.

- Jeg kommer nok til å være redd den tida vi er ute, men vi må delta og ha det gøy for barna sin skyld, sier Halala Bakhte.

Leiligheten til familien Bakhte ble påtent 17.mai 2005
Foto: NRK

Da politiet undersøkte leiligheten fant de spor av brennbar væske. Politiet er sikre på at brannen ble påsatt, men saken er ikke oppklart. Det plager Halala Bakhte.

- Vi vil vite hvem som gjorde dette, og hvorfor de gjorde det, sier hun.

Glemmer aldri brannen

Familien bor fortsatt i Elverum og driver i dag videoutleien, "Movietime". Halala og mannen Lakman har fire barn i alderen 5 til 10 år. Barna er fortsatt preget av det som skjedde, forteller Halala.

- De er ofte redde. Hvis vi er alene hjemme om kvelden og de hører en lyd, ber de meg alltid om å gå ut å sjekke. Jeg blir også redd, men jeg ser alltid etter for barna sin skyld, sier hun.

Låser alltid døra

Halala forteller at døra hjemme hos familien alltid pleide å stå åpent når de selv var i nærheten.

- Nå maser jeg alltid på barna om at de må låse døra. Alltid. Selv om de bare er ute og leker, sier Halala.

Halala er bekymret for sønnen og de tre døtrene.

- Når de går på skolen sier jeg til dem at de må komme rett hjem, og ikke stoppe opp eller snakke med fremmede, sier Halala.

Til tross for den skremmende opplevelsen, vil hun ikke at det skal ødelegge morgendagens feiring.

- Vi kommer til å delta og det blir nok en fin dag, sier Halala Bakhte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket ved Skreifjellet

    En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.