NRK Meny
Normal

Lei bæsjebleier!

Røde Kors sine flaskecontainere fylles opp med bleier og annet søppel. Nå er Røde Kors lei!

Flaskepant

Det er ikke bare flasker Røde Kors finner i sine pantecontainere. ( Illustrasjonsfoto)

Foto: NRK

Frivillige i Røde Kors er lei av å måtte plukke opp andres søppel, når de skal tømme flaskecontainerne de har plassert rundt omkring. Til tross for at containerne er godt merket, kaster folk fra seg bleier, fisk (!) og annet søppel blant panteflaskene.

- Jeg blir sint. Slikt virker demotiverende for oss som jobber i Røde Kors, sier distriktsleder i Røde Kors Oppland, Bjørn Erik Berntsberg.

Vanskeligere å rekruttere

Jobben med å tømme containere har blitt så utrivelig at det har blitt vanskeligere å rekruttere frivillige, forteller Røde Kors lederen.

- Folk bruker mye av fritida si på det frivillige arbeidet, og det er ikke lett å overbevise folk om å bruke fritida på å rydde opp i andre søppel, sier Berntsberg.

Viktige inntekter

Containerne med panteflasker gir Røde Kors viktige inntekter. Inntektene av panten brukes blant annet til å kjøpe inn uniformer, lære opp frivillige og drifte lokallagene. Hvis folk ikke skjerper seg, kan Røde Kors containerne bli historie, og det vil være dramatisk for mange lokallag, sier Berntsberg.

- Uten disse inntektene kan lokallag bli nødt til å legge ned, advarer Berntsberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.