NRK Meny
Tinghuset i Elverum
Foto: Knut Sveen / NRK

Lege dømt for forsikringssvindel

Oppsummert

En lege fra Sør-Østerdal tingrett er tiltalt for forsikringssvindel. Ifølge tiltalen oppga han høyere lønn enn reelt, for å få utbetalt mer enn han hadde krav på. Han innrømmer bedrageriet, men er uenig i beløpet.

 • Lege dømt for forsikringssvindel

  En lege fra Sør-Østerdal er dømt til fengsel i 1 år og 3 måneder for forsikringssvindel. Han oppga mye høyere lønn enn han reelt tjente i forbindelse med et forsikringsoppgjør. Retten mener legen planla bedrageriet for å få en betydelig forsikringssum.

 • Lege beklaget dokumentforfalskning

  Lege fra Sør-Østerdal som er tiltalt for forsikringssvindel innrømmet i rettssaken at han forfalsket et dokument i et forsikringsoppgjør, men sa det ikke ble gjort i vinnings hensikt. – En ulykke førte til at jeg ikke kunne jobbe like mye, og jeg ønsket å få dekket framtidig inntektstap.

 • Rettssak i neste uke

  Legen som er tiltalt for forsikringssvindel møter i neste uke i Sør-Østerdal tingrett. Ifølge tiltalen kunne han ha fått utbetalt 3,5 mill. hvis det ikke hadde blitt oppdaget. Han erkjenner skyld, men er uenig i beløpet. Strafferamme er fengsel i inntil seks år.

 • – Oppga høyere lønn

  Legen som er tiltalt for forsikringssvindel oppga høyere lønn enn det han tjente, ifølge tiltalen. Han oppga til forsikringsselskapet at han et år tjente 173 711 kroner hos en arbeidsgiver, mens han i virkeligheten ikke hadde tjent noe.

 • – Brudd på tillit

  Påtalemyndigheten ser alvorlig på saken der en lege er tiltalt for forsikringssvindel. – Forsikringsoppgjør er basert på tillit. Her er det åpenbart brudd på den tilliten, sier politiadvokat Richard Røed. Legen oppga feil lønn til sitt forsikringsselskap.

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lundby i ledelsen

  Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.

 • Stoppet med hasj i bilen

  En bilfører ble i natt stanset av politiet på Fylkesvei 222 i Hamar, mistenkt for å være påvirket av alkohol. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i bilen. Det har blitt tatt blodprøve av mannen, og politiet har opprettet sak.

 • Brann i Parkgata i Hamar

  Det ble i natt meldt om røykutvikling i Parkgata i Hamar. Nødetatene rykket ut til stedet. Det siste seg å ha tatt fyr i ei dyne, grunnet røyking på senga. Brannen ble slukket uten å resultere i personskader.