NRK Meny
Normal

Inspirert av Wilses fotos fra 1912

Det er skjedd store endringer ved Laurgardseter og de andre setrene i nærheten

Laurgardseter i 1912
Foto: Anders Beer Wilse

Laurgardseter og Brekkeseter

–Det var ein smart ide å refotograferen, da får ein sjå forandringa som har skjedd i området på desse åra, skriv Per Jon Berstad til NRK.
Berstad oppdaga dette store bildearkivet etter fotograf Anders Beer Wilse på nettet, så vart han inspirerert til å finne fram til samme motiv i dag, like nedanfor brua mellom Haukliseter og Laurgardseter på Høvringen.

Laurgardseter ved Høvringsåa i 1912

Laurgardseter ved Høvringsåa i 1912

Foto: Anders Beer Wilse

Hytteeier og Vel-medlem på Høvringen Per Jon Berstad ble inspirert av NRK's refoto-prosjekt og tok fram eget kamera. Berstad knipsa sjølv det nyaste biletet, nokså nær eitt hundre år seinere.

Laurgardseter i 2012

Laurgardseter ved Høvringsåa i 2012

Foto: Per Jon Berstad

–Det brune bygget er Laurgardseter Fjellstove, der Ole Martin Haugen driv tradisjonelt, tek imot grupper og enkeltpersonar frå mars til september

Rett bak ligger Romundgardseter

Og bakerst ligger Brekkeseter som blir drevet av Kari og Bjørn Setsaas frå Trøndelag, også kjent som deltakarar i programmet "Amazing Race" på TV2.

Setsaas har og flytta mange mindre lafta hytter frå Gudbrandsdalen og opp til Høvringen ( og ei bygning som før vart nytta som barnehage på Otta )

Brekkeseter før og nå

Brekkeseter i gamle dager

Brekkeseter tidlig på 1900-tallet

Foto: Lånt av Brekkeseter

NRK jakter på gamle motiv i Rondane

Ekteparet Setsaas hentet et bilde fra veggen så NRK kunne refotografere motivet fra Brekkeseter

Foto: Ruth Barsten

Brekkeseter sommeren 2012

Brekkeseter sommeren 2012

Foto: Lars Erik Skrefsrud, NRKSISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil i autovernet

    På riksvei 4 nord for Gran sentrum har en bil kjørt i autovernet. Det er ikke meldt om personskade. Berging er bestilt, det er litt trafikkproblemer på stedet, melder politiet.

  • Plaget NAV-ansatte

    En mann i begynnelsen av 40-åra er tiltalt for å ha plaget flere ansatte på NAV i Stange i en lengre periode. I følge tiltalen sendte han plagsomme og krenkende meldinger der han blant annet kaller opp de ansatte og andre i familiene deres.

  • TV2: Fraktet bort snø med blod

    Politiet tror den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland kan ha fraktet bort snø fra gårdsplassen for å fjerne blodspor. Politiets teori er at mannen i etterkant dumpet snøen på de to stedene det ble funnet blod som stammet fra Jemtland, ifølge TV2.