NRK Meny
Normal

Ingen hjemme da lastebil kjørte inn i hus

En lastebil med kjørte torsdag morgen rett inn i et hus i Follebu i Gausdal. Føreren av lastebilen ble sittende fastklemt og er sendt til sykehus. Politiet frykter at huset delvis kan rase sammen.

En lastebil kjørte rett inn i et trehus i Follebu i Gausdal kommune torsdag morgen.

VOLDSOM KRASJ: Lastebilen skal ha kjørt inn i to andre biler før den krasjet i dette trehuset som ligger rett ved fylkesveg 255 gjennom Follebu i Gausdal kommune.

Ulykken skjedde ved 0630-tiden torsdag morgen på fylkesveg 255 i Follebu i Gausdal kommune. Lastebilen skal ha skrånet over veien og deretter vært borti to møtende biler før den kjørte rett inn i veggen på et trehus som ligger rett ved veien.
Det bor en enslig kvinne i huset, men hun var ikke hjemme. Føreren av lastebilen ble sittende fastklemt etter sammenstøtet, men har blitt frigjort og sendt til sjukehus.
– Han var ved bevissthet da han ble fraktet bort, men vi vet ikke hva slags skader han har, sier innsatsleder Tord Linnerud.

Ifølge sykehuset skal sjåføren ikke skal være alvorlig skadd.

– Han ble fraktet til sykehuset i Lillehammer. Tilbakemeldingen fra akuttmottaket der er at han ikke er alvorlig skadet og at tilstanden hans er stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet.

(Saken fortsetter under videoen.)

Innsatsleder Tord Linnerud forteller om ulykken der en lastebil kjørte inn i et hus i Follebu i Gausdal.

TRE TIL SYKEHUS: Innsatsleder Tord Linnerud opplyser at tre biler var involvert i ulykken i Follebu.

Kom over i feil kjørefelt

– Det var trolig føreren av lastebilen som kom over i feil kjørefelt. Han har truffet to biler på tur sørover før han kjørte inn i husveggen, sier Linnerud.

En av de to personbilene som var involvert i ulykken fikk betydelige skader. Begge disse førerne ble også sendt til sjukehus for sjekk, men de skal ikke være synlig skadet, får NRK opplyst fra politiet.

Veien ved ulykkesstedet gjennom Follebu var stengt mens redningsarbeidet pågikk, men er i morgentimene åpnet for trafikk igjen. Politiet varsler at de vil stenge veien når lastebilen skal fjernes.

Kan rase sammen

Huset som ble truffet har fått omfattende skader. Minst to av veggene er delvis knust. Lastebilen skal senere i dag trekkes vekk fra huset, men politiet ønsker å undersøke huset først fordi de frykter at det delvis kan rase sammen.

– Vi er nå i kontakt med en entreprenør for å få noen råd og muligens hjelp til å jekke opp deler av huset. Lastebilen har knust en vegg, og akkurat nå et det lastebilen som holder konstruksjonen oppe, sier operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt.

Ulykke i Follebu

USTABILT: Huset er ustabilt etter at lastebilen kjørte gjennom veggen og politiet frykter at det delvis kan rase sammen.

Foto: Alexander Nordby / NRK