Normal

Lasse Kjus i hyttestrid i Hafjell

Lasse Kjus har havna i en langvarig strid om hytta si i Hafjell. Den første hytta som ble satt opp måtte rives. I dag møtte han leverandøren i retten. For den nye hytta holder ikke mål den heller.

Lasse Kjus i retten på Lillehammer onsdag.

Lasse Kjus møtte hytteleverandøren sin i retten på Lillehammer onsdag

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Tidligere alpinist Lasse Kjus møtte i retten på Lillehammer i dag med et millionkrav mot leverandøren av tømmerhytta han har fått satt opp i Hafjell. Kravet er ifølge avisa GD på ca. 1,2 millioner kroner.

Hør Lasse Kjus om hyttestriden

Hytta er produsert i Estland. Kjus fikk først satt opp en hytte i så dårlig stand at den måtte rives, men han mener hytta han fikk i stedet også er av så dårlig kvalitet at han nå krever erstatning.

Har krangla i fire år

Det er nå fire år siden striden om Kjus-hytta begynte. Og ex-alpinisten sjøl er oppgitt over hele greia.

Lasse Kjus sin nye hytte i Hafjell. Kjus er ikke fornøyd med kvaliteten på hytta.

Lasse Kjus sin nye hytte i Hafjell. Kjus er ikke fornøyd med kvaliteten på hytta som er produsert i Estland.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

- Det er en byggesak som har pågått siden 2004. Og det forteller vel... ja, det har ikke gått helt som det skulle. Og det ønsker vi å påpeke her i retten, sier Kjus til NRK.

- Tømmerkasse nummer to mener vi at er i den kvalitet den skal være, så får vi bare se hva retten mener om det, sier hytte-leverandørens advokat Eva Westby.

- Det som skjedde var at Kjus sluttet å betale regningene sine, og da sluttet jo selskapet å levere sine tjenester, sier Westby.

Kjus ikke den eneste

Kanskje kan det være en trøst for Lasse Kjus at han ikke er alene om å kjøpe seg dårlig hytte.

- De siste åtte åra har det vært 13 rettssaker der norske importører og de øst-europeiske underleverandørene deres har blitt saksøkt på grunn av dårlig kvalitet på hyttene, sier Svein Oppegård. Han er takstmann og lafteteknisk rådgiver. Oppegård sier til NRK at det har skjedd få endringer blant flertallet av de norske importørene, og at denne rettssaken er et eksempel på det: