Normal

«Lars Monsen, Lars Monsen, Lars Monsen»

Det var ingen tvil om hvem av førerne i Femundløpet som har størst plass i barnas hjerter.

Barn på Søvollen

Lars Monsen var den klare favoritten blandt de yngre tilskuerne på Søvollen i Rendalen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Hvem er det dere heier på da?

LARS MONSEN!!!!

Flere barneskoler i Rendalen har tatt fri fra vanlig undervisning når VM i langdistanse hundekjøring går gjennom kommunen. De har uteskole. Utstyrt med norske flagg, plakater og nylagde heiarop står de ivrige og venter på den store helten.

Det mest omtalte sjekkpunktet

I forkant av VM har de ansvarlige for sjekkpunktet på Søvollen hatt en aksjon gående. Målet var å ha det beste og mest besøkte sjekkpunktet under Femundløpet – Et hårete mål i seg selv, siden sjekkpunktet er det som er desidert mest sentrumsfjernt.

I tillegg har de samlet inn penger for å kunne øke oppmerksomheten om Søvollen ytterligere. Penger har blitt samlet inn for å øke oppmerksomheten rundt sjekkpunktet og tre priser blir delt ut. Til første hundefører i F600, til første fører i F400 og den gjeve publikumsprisen. Alle som var til stede kunne stemme på sin favoritt, og uten at resultatet er kjent enda kan det nok være en som skiller seg ut.

– Lars Monsen, Lars Monsen, Lars Monsen, ljomer det ute på plassen.

Et glimt av helten

Og så kommer Monsen. Det går historier om at han har vinket og til og med snakket til noen han har kjørt forbi inne i skogen.

– Kan vi få gå bort til ham, spør noen.

Speakeren har satt i gang et prosjekt med å samle inn potevotter fra alle løperne, og nå har det blitt et mål for månge å få tak i noen selv. Men handlere, veterinærer og sjekkpunktansvarlige sørger for at de holder seg utenfor sperringen.

– Hundene må få slappe av nå, blir de fortalt.

Noen heldige fikk allikevel en guidet tur gjennom hvileområdet og kanskje fikk de til og med slått av noen ord med selveste Lars Monsen.

Heia Hunder - Søvollen

Hundespannene som kom inn på Søvollen fikk en god mottakelse av barneskoleelever fra Rendalen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK